CNE a raportat că au făcut toate pregătirile necesare pentru a alege duminică membrii Adunării Naționale Constituante

CNE a raportat că au făcut toate pregătirile necesare pentru a alege duminică membrii Adunării Naționale Constituante


CNECaracas, 27 iulie 2017 (Oraș Alba)

Președinta Consiliului Național Electoral (CNE), Tibisay Lucena, a subliniat joi că au făcut toate pregătirile pentru a organiza alegerile pentru Adunarea Națională Constituantă (ANC) duminică, 30 iulie, când vor fi aleși un total de 537 din cei 545 de membri ANC. Președinta CNE a specificat că materialul electoral este implementat în totalitate în toate secțiile de votare din țară, și s-au luat măsurile de securitate necesare pentru ca alegerile să se desfășoare în pace.

„Începând de astăzi, avem 100% din desfășurarea liniară; în plus, în acest moment avem aproape 100% din materialul electoral și tehnologic; adică, mașinile de vot la secțiile de votare”, a declarat.

Președinta CNE a remarcat, de asemenea, faptul că vineri vor da informații cu privire la posibilele măsuri de urgență care vor fi luate în caz de violență politică.

Activarea programului de acompaniament internațional

La fel de important, CNE a activat joi programul de acompaniament internațional. Rectorul CNE, Sandra Oblitas, a exprimat dorința Puterii Electorale, ca insoțitorii internaționali să ajute la „depășirea barierelor de comunicare” și matricele faptului că Venezuela nu se bazează pe instituții „capabile să înainteze procese transparente, sigure, fiabile”.

CNE1„Pentru CNE, prezența însoțitorilor internaționali în țara noastră este un semn că progresăm pe drumul cel bun. Mulți factori, interni și externi, au încercat să vândă o realitate care nu coincide cu activitatea zilnică a oamenilor”, a ratificat.

Oblitas a spus că aceste campanii care încearcă să vândă Venezuela ca fiind o țară violentă nu au reușit cu dorința democratică, participativă și protagonică a oamenilor.

Ministrul de Externe al Venezuelei, Samuel Moncada, se va reuni vineri după-amiază cu însoțitorii internaționali care vor asista la alegerile din 30 iulie.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets