CNE garantează un proces electoral în linişte pentru duminica de 6 decembrie

CNE garantează un proces electoral în linişte pentru duminica de 6 decembrie


CNE1Caracas, 01 decembrie 2015 (Consiliul Naţional Electoral).

„Consiliul Naţional Electoral garantează din nou, ca întotdeauna, un proces electoral ce se va desfăşura în linişte, cu calm şi care va onora maturitatea poporului venezuelean, beneficiind de colaborarea Forţei Armate Naţionale Bolivariene care va acţiona cu disciplină pentru respectarea Constituţiei şi legilor”, a declarat marţi preşedinta Puterii Populare Electorale, Tibisay Lucena, pe durata iniţierii implementării operaţionale a Planului Republicii pentru Alegerile Legislative Naţionale 2015.

În cadrul ceremoniei care a avut loc la Los Próceres, autoritatea electorală a ţării a salutat participarea celor 163 de mii de militari ai Forţei Armate Naţionale Bolivariene, desfăşuraţi pe tot teritoriul ţării pentru securitatea infrastructurii Puterii Electorale la nivel naţional, regional, municipal şi sectorial, precum şi a celor 14515 centre de votare, totul pentru ca procesul electoral să se desfăşoare în pace şi în formă civică.

Preşedinta CNE, Tibisay Lucena, rector-ul electoral Socorro Hernández, ministrul Puterii Populare pentru Apărare, Wladimir Padrino López, membrii Comandamentului Strategic Operaţional al Forţei Armate Naţionale Bolivariene (CEOFANB), Avocatul Poporului Tarek William Saab şi Procurorul General al Republicii Luisa Ortega Díaz, au asistat la momentul delegării celor 4400 de funcţionari ai Planului Republicii pentru regiunea strategică operaţională centrală, constituită din cele cinci municipii ale Gran Caracas.

Pe durata luării de cuvânt, Lucena a menţionat că Planul Republica este mai mult decât o desfăşurare logistică, deoarece permite securitatea şi liniştea necesare venezuelenilor pentru a-şi exercita dreptul la vot şi a decide destinul ţării. „În Consiliul Naţional Electoral suntem siguri că Planul Republica va face onoare virtuţilor recunoscute de întreg poporul”.

A folosit ocazia şi pentru a mulţumi Forţei Armate Naţionale Bolivariene, deoarece participare sa este fundamentală în reuşita sistemului electoral venezuelean.

A insistat asupra rigorii şi respectării protocolului pentru un răspuns eficient şi oportun în rândul factorilor care duc la îndeplinire Planul Republica, „deoarece fiecare instituţie are un rol specific în proces, rol pe care trebuie să îl ducă la îndeplinire cu stricta respectare a Constituţiei, legilor şi protocolului stabilit”,  a subliniat.

A pus în evidenţă importanţa publică a unui discurs coerent şi unitar pentru ca ţara să recunoască un Stat solid aflat în exerciţiul funcţiunilor sale şi inflexibil în îndeplinirea datoriei sale pentru garantarea desfăşurării alegerilor.

„CNE nu va ezita să aplice drepturile cetăţenilor şi va confrunta orice ameninţare sau pretenţie de a nega decizia suverană a poporului nostru”, s-a exprimat preşedinta CNE, semnalând că în pofida atacurilor personale şi politice apărute din interiorul şi din afara ţării, trebuie să prevaleze legea pentru democraţie şi pentru pacea tuturor.

Lucena a relevat, de asemenea importanţa accesului la centrele de votare pentru persoanele autorizate de către organismul electoral, în calitate de actori internaţionali, coordonatori de centre, operatori ai aparatelor de vot, personal contractat pentru alegeri, membri ai meselor electorale, electori, precum şi martori acreditaţi de către organizaţiile politice participante.

A felicitat FANB pentru valorile exprimate în codul de conduită, deoarece constituie o garanţie clară, cu reguli sigure care oferă sprijin procesului electoral.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

 

Latest Tweets