CNE nu va permite nici un sabotaj în procesul electoral pentru Adunarea Constituantă


cne_sabotajCaracas, 25 iunie 2017 (RNV)

Consiliul Național Electoral (CNE) evaluează ce trebuie să facă pentru a proteja alegerile pentru Adunarea Națională Constituantă (ANC), în fața amenințărilor primite din partea diferitelor sectoare ale opoziției.

„Vom avea în vedere acțiuni judiciare și penale, dar nu vom permite ca angajații CNE să fie amenințați pentru că își fac munca, și nici ca alegătorilor să li se pună piedici”.

Informația a fost făcută publică duminică de către rectorul celui mai înalt organism electoral, Tibisay Lucena, în timpul participării sale la programul Jose Vicente Hoy, transmis de către postul privat Televen.

În timpul interviului, Lucena a spus că instituția pe care o conduce nu va permite niciunui factor politic să perturbe procesul electoral care va avea loc pe 30 iulie.

„Vom propune la următoarea sesiune a CNE o solicitare pentru a merge la Tribunalul Superior de Justiție, pentru a ști care sunt măsurile de protecție pe care trebuie să le luăm pentru a asigura exercitarea dreptului de vot așa cum trebuie să fie într-o democrație”, a informat, adăugând faptul că orice alegător poate decide să nu participe la alegeri, dar nu îi poate împiedica pe alții să o facă, acest lucru fiind un delict.

În opinia oficialului, propunerea făcută de președintele Nicolas Maduro, pentru alegerea unei Adunări Naționale Constituante, le va oferi venezuelenilor un spațiu pentru dialog și înțelegere, de aceea a făcut un apel pentru participarea întregii populații.

„Drumul nostru va rămâne pacea, cu diferențele noastre, de-a lungul acestor ani am ales să trăim în pace. Eu am încredere în poporul venezuelean care vrea să construiască în democrație”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets