Comemorarea în Caracas a celei de-a 186-a Aniversare de la moartea Eliberatorului Simon Bolivar


comemorare_bolivarCaracas, 17 decembrie 2016 (Correo del Orinoco)

Odată cu ridicarea Steagului Național, au început sâmbătă actele în onoarea Eliberatorului și Tatălui Patriei, Simon Bolivar, pentru comemorarea celor 186 de ani de la moartea sa.

Activitatea s-a desfășurat la baza Cimitirului Național și Mausoleul Eliberatorului, situat în Caracas, unde se află rămășițele Tatălui Patriei.

Ceremonia a fost condusă de către miniștrii Puterii Populare pentru Afaceri Interne, Justiție și Pace, Nestor Reverol Torres, pentru Apărare, Vladimir Padrino Lopez, pentru Habitat și Locuințe, Manuel Quevedo, Turism, Marleny Contreras și viceministrul de Politică Internă și Siguranță Juridică, Hanthony Coello.

Odată ce autoritățile au ajuns la clădirea istorică, ministrul Reverol a înmânat Steagul Național locotenentului major al grupării cadeților de la Universitatea Militară Bolivariană din Venezuela.

După onorurile militare de rigoare și intonarea Imnului Național, Ministrul și celelalte autorități prezente au trecut la semnarea actului de protocol al evenimentului, în comemorarea saltului spre nemurire a Eliberatorului.

Pe de altă parte, ministrul Apărării, Vladimir Padrino Lopez, a subliniat faptul că venezuelenii trebuie să reflecteze asupra moștenirii pe care a lăsat-o Eliberatorul Simon Bolivar.

Bolivar s-a născut în Caracas pe 24 iulie 1783, a condus Armata Eliberatorului în obținerea independenței celor opt provincii și a fondat baza pentru unitatea popoarelor din America Latină, după ce au condus luptele care au culminat cu independența a cinci colonii spaniole, care în prezent constituie șase țări.

A decedat pe 17 decembrie 1830, la ora 13:00, în Santa Marta, Columbia. Rămășițele sale au fost îngropate în catedrala acestui oraș, unde au rămas până când au fost mutate în Caracas în decembrie 1842.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets