COMISIA ECONOMICĂ PENTRU AMERICA LATINĂ ȘI CARAIBI (CEPAL): VENEZUELA NU TRĂIEȘTE O CRIZĂ UMANITARĂ


cepalUruguay, 27 octombrie 2016 (MPPRE).

Secretarul Executiv al Comisiei Economice pentru America Latină și Caraibi (CEPAL), Alicia Barcena, a reiterat recunoașterea eforturilor Guvernului venezuelean pentru a diversifica veniturile statului, scăderea gradului de sărăcie, stabilizarea prețurilor petrolului și îndeplinirea compromisurilor sale internaționale.

Declarația a fost oferită de Secretarul Executiv al CEPAL agenției de știri Sputnik, în contexul participării oficialului la cea de-a XIII-a Conferință Regională cu privire la Statutul Femeii în America Latină și Caraibi, care a avut loc în Montevideo-Uruguay.

Barcena a afirmat că ”țara nu se află într-o criză umanitară, există o lipsă a unor produse și tensiune politică, dar Venezuela încă are multe elemente pentru a fi o țară vibrantă și viguroasă din punct de vedere economic, realizând eforturi pentru diversificarea matricei sale productive”.

De asemenea, aceasta a susținut că în Venezuela s-au înregistrat numeroase progrese sociale ”deoarece nu putem ignora cum au reușit să scoată mulți oameni din sărăcie”.

Reprezentanta CEPAL a susținut că președintele venezuelean, Nicolas Maduro a realizat un ”efort consistent” pentru stabilizarea prețurilor petrolului, încercând să nu se perpetueze scăderea prețurilor, ”o acțiune pozitivă” a acestuia.

Cât despre situația politică națională, Barcena susține instituționalitatea venezueleană, îndeamnă la respectarea principiilor constituționale ale Republicii și prioritizarea acțiunilor de pace și dialog între puterea executivă și legislativă, ambele fiind alese democratic.

Cea de-a XIII-a Conferință Regională cu privire la Statutul Femeii în America Latină și Caraibi se va desfășura până pe 28 octombrie, la Montevideo. În cadrul acestei întâlniri, la care participă reprezentanți ai guvernelor din regiune, ai societății civile și organisme ale Națiunilor Unite, se vor dezbate tematici de gen, statutul femeii și drepturile sale universale.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets