Comisia Prezidențială Constituantă se reunește cu 17 partide politice de opoziție la Palatul Miraflores


comprezconstCaracas, 8 mai 2017 (Correo del Orinoco)

Comisia Prezidențială Constituantă s-a întâlnit luni cu reprezentanți ai 17 partide politice de opoziție la Palatul Miraflores, în Caracas, ca parte a apelului făcut de președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro, de a convoca un proces popular pentru a garanta pacea și dialogul în țară.

În cadrul întâlnirii, președintele Comisiei Prezidențiale Constituante, Elias Jaua Milano, a confirmat asistența organizațiilor politice Bandera Roja (Steagul Roșu), JOVEN, Ciudadanos por el Campo (Cetățeni pe Câmp), Opina (Opinează), Juan Bomba, Movimiento Republicano (Mișcarea Republicană), Poder Laboral (Puterea Laborală), Juan Bimba, Resistencia Civil (Rezistența Civilă), UPP89, Democracia Renovadora (Reînnoirea Democrației), LAPIZ, MAS, Movimiento Ecologico (Mișcarea Ecologistă), PIEDRA și Unidad Democracia Renovadora (Reînnoirea Unității Democratice).

Jaua a raportat că reprezentanții numitei Masa Unității Democratice (MUD), care reunește partidele de dreapta, nu au participat la dialogul convocat de către Executivul Național

„Criminalizarea și satanizarea dialogului este necunoșterea unei părți. Acest lucru este barbaritate. Dialogul este baza înțelegerii pentru crearea unei societăți umane”, a spus acesta. În cele din urmă, președintele Comisiei Prezidențiale Constituante a mulțumit pentru participarea partidelor de opoziției la reuniunea convocată de către acest organism.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets