Comunicat de Presa: Comemorarea Zilei Demnitatii Nationale


FotoAmbasada Republicii Bolivariene Venezuela in Romania, comemoreaza ziua “Demnitatii Nationale”, luni, 4 februarie 2012, incepand cu ora 10.30 a.m. Se va organiza un Film-Forum, cu privire la semnificatia zilei de 4 februarie 1992 si se va proiecta filmul documentar “Amanecio de Golpe”, la Sediul Ambasadei Republicii Bolivariene Venezuela in Romania (Str. Pictor Mirea, Nr.18, Sector 1, Bucuresti).

4 februarie este un fapt istoric de o mare profunzime

Ziua a fost declarata ca “Ziua Deminitatii Nationale“ si pentru multi venezueleni aceasta zi este ziua dragostei pentru patrie,  o comemorare a actiunilor realizate in ciclul istoric revotutionar al tarii noastre.  

Poporul venezuelean comemoreaza lunea viitoare, 21 de ani de rebliune civica si militara, intiata de actualul presedinte, Hugo Chavez, pentru a aduce natiunea sud-americana pe drumul justitiei sociale.

Aproape 2357 de oameni, majoritatea parte a Miscarii Bolivariene 200, ghidati de Chavez au manifestat pe data de 4 februarie 1992 in numele poporului care a fost masacrat cu 3 ani inainte, la data de 28 februarie 1989, in timpul asa-nuimitului “Caracazo”.

A fost vorba de o revolta popolara impotriva foamei si mizeriei derivate din pachetul economic impus de Fondul Monetar International (FMI) si Banca Mondiala in timpul celui de-a doua guvernari a lui Perez.

Incercarea de a rasturna Guvernul in acea perioada a esuat si toti participantii la aceste actiuni au fost inchisi.

Hugo Chavez, pe atunci colonel, a multumit in aceeasi zi soldatilor curajosi ai Regimentului Aragua Nrod si Brigazii Blindata Valencia – Centru.

“Din pacate, pentru moment, aceste obiective pe care ni le-am propus nu au fost obtinute in capitala “, a adaugat intr-un mesaj televizat.

Comandatul Chavez obtine pe cale democratica, cativa ani mai tarziu, presedintia tarii si incepe Procesul Revolutionar Bolivarian (6 decembrie 1998). Lara nicio indoiala simplul fapt ca 4 februarie 1992 a marcat inceputul Revolutiei Bolivariene are conexiuni cu cea de-a doua declaratie din La Habana din 4 februarie 1962, si nu este deloc intamplatir ca pe data de 10 de cembrie 1995 Presedintele Chavez a fost primit in Cuba cu onoruri speciale pentru un sef de stat – din punct de vedere moral, la acea data era deja seful statului venezuelean, iar Comandantul Fidel stia foarte bine acest lucru. Astfel s-a ajuns la data de 6 decembrie 1998.

Latest Tweets