COMUNICAT de respingere a comunicatului haotic emis de Guvernul Statelor Unite împotriva Patriei lui Bolívar


comunicado_oficialREPUBLICA BOLIVARIANĂ VENEZUELA
MINISTERUL PUTERII POPULARE PENTRU RELAȚII EXTERNE

COMUNICAT
de respingere a comunicatului haotic emis de Guvernul Statelor Unite împotriva Patriei lui Bolívar

Republica Bolivariană Venezuela respinge insolitul comunicat publicat de Casa Albă ieri, 17.07.2017.

Este vorba de un document nemaiîntâlnit, care, din cauza nivelului și calității scăzute, împiedică înțelegerea din punct de vedere intelectual a intențiilor statului agresor.

În mod evident, guvernul Statelor Unite este obișnuit să umilească alte națiuni în cadrul relațiilor internaționale și crede că va primi ca răspuns supunerea cu care este obișnuit. Prăpastia săpată de guvernul Statelor Unite în relațiile sale cu Venezuela împiedică întreaga comunitate internațională să anticipeze în mod rațional acțiunile acestuia.

Guvernul Statelor Unite demonstrează, fără rușine, partizanatul său absolut față de sectoarele violente și extremiste ale politicii venezuelane, adepte ale utilizării terorismului în vederea dărâmării unui guvern popular și democratic.

Ruina morală a opoziției venezuelane l-a determinat pe Președintele Trump să comită o agresiune deschisă împotriva unei țări latinoamericane. Nu știm cine ar fi putut să redacteze și, cu atât mai puțin, să autorizeze un comunicat de o asemenea mediocritate conceptuală și morală.

Vălul democratic subțire al opoziției venezuelane a căzut și revelează brutala forță intervenționistă a guvernului nord-american, care s-a aflat în spatele violenței îndurate de poporul venezuelan în ultimele patru luni.
Nu este prima oară când denunțăm și ne confruntăm cu amenințări atât de absurde precum cele conținute în acest document insolit.

Facem un apel la popoarele din America Latină și Caraibi, precum și la toate popoarele libere din lume, să înțeleagă magnitudinea amenințării brutale conținute de acest comunicat imperialist și să apere suveranitatea, autodeterminarea și independența, principii fundamentale ale dreptului internațional.

Puterea constituantă originară este prevăzută de Constituția noastră și îi revine în mod exclusiv poporului venezuelan. Adunarea Națională Constituantă va fi aleasă de toate venezuelanele și de toți venezuelanii prin vot direct, universal și secret, sub autoritatea Consiliului Național Electoral, conform prevederilor legislației noastre interne. Este un act de suveranitate politică al Republicii și nimeni nu va putea să împiedice aceasta. Constituanta merge mai departe!

Astăzi, poporul venezuelan este liber și va răspunde în mod solidar la amenințarea insolentă proferată de un imperiu xenofob și rasist. Concepția antiimperialistă a Eliberatorului este mai valabilă decât oricând:
”Statele Unite par hărăzite de Providență ca, în numele libertății, să răspândească mizeria în America”.
Simón Bolívar

Caracas, 18 iulie 2017

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets