Comunicat UNASUR si Venezuela


Unasur-VenezuelaVENEZUELA SĂRBĂTOREȘTE VICTORIA INTERNAȚIONALĂ A OEA
ÎN FAȚA MANEVRELOR DREPTEI VENEZUELENE ȘI ALE GUVERNULUI PANAMÁ

MINISTERUL PUTERII POPULARE PENTRU RELAȚII EXTERNE

COMUNICAT

Guvernul și poporul Republicii Bolivariene Venezuela, după ce a obținut o nouă victorie în plan internațional în fața extremei drepte și a puciștilor, respinge cu hotărâre manevrele pe care Guvernul Panamá a încercat să le promoveze în cadrul OEA în favoarea atentatorilor la democrație în Venezuela.

Aflat aproape de încheierea mandatului său, guvernul panamez a încercat desemnarea ca funcționară panameză, în funcția de Reprezentantă Alternă la OEA, a cetățenei venezuelene Maria Corina Machado, cunoscută ca lider al loviturii de stat împotriva democrației din țara sa, și reprezentantă a agendei intervenționiste a Statelor Unite în țara noastră.

Însă extrema dreaptă de pe continent a eșuat în încercarea de a se răzbuna contra gestului extraordinar al Președintelui Omar Torrijos de cedare a fotoliului Republicii Panamá, pentru ca preotul nicaraguan Miguel d´Escotto să denunțe, în cadrul OEA, atrocitățile regimului criminal al lui Somoza în Nicaragua acelei perioade. Moștenitori ai celor mai periculoase curente fasciste din zonă, președintele panamez Martinelli și Maria Corina Machado au cunoscut ridicolul în fața determinării popoarelor latino-americane și caraibiene de a le interzice macularea istoriei revoluționare de pe continentul nostru. Prin vot majoritar, numirea doamnei Machado a fost respinsă.

Cei care au eșuat astăzi în OEA sunt cei ce și-ar dori să reediteze în cartierele venezuelene Petare și 23 Ianuarie masacrul imperialist împotriva fraților noștri panamezi din cartierul El Chorrillo.

Guvernul lui Martinelli și-a pus țara într-o poziție riscantă pe plan internațional, împingând-o în mod iresponsabil pe un drum cu grave consecințe politice și economice, pe care demnul popor panamez nu are motive să-l urmeze. Guvernul venezuelean al Președintelui Nicolás Maduro Moros își va continua acțiunile de protejare și respectare a demnității poporului și teritoriului Eliberatorului Simón Bolívar.

Caracas, 21 martie 2014

Latest Tweets