COMUNICATUL ALIANȚEI BOLIVARIENE PENTRU POPOARELE AMERICII NOASTRE – TRATATUL DE COMERȚ AL POPOARELOR (ALBA-TCP)


Caracas, 8 mai 2014

logo-webalbaȚările membre ALBA-TCP] [1] resping cu hotărâre atacul sistematic și programat al Statelor Unite îndreptat împotriva Republicii Bolivariene Venezuela.

Audiența Comitetului de Relații Externe al Statelor Unite, programată pentru data de 8 mai 2014, reprezintă un nou capitol în lunga istorie a atacurilor și a amestecului cu caracter imperial, al cărui unic obiectiv este destabilizarea și Lovitura de Stat în Venezuela, pentru a înlesni astfel Statelor Unite preluarea controlului asupra bogăției energetice a Venezuelei.

Dat fiind eșecul manifestațiilor violente începute în Venezuela în luna februarie 2014, sub auspiciul și cu finanțare provenită din Statele Unite ale Americii, prin intermediul operatorilor săi politici din cadrul opoziției venezuelene, dușmanii Revoluției Bolivariene și ai independenței Americii noastre încearcă acum să impună sancțiuni Guvernului Venezuelei.

Proiectele de Legi prezentate în fața Camerei Reprezentanților de către extrema dreaptă cubano-americană, dușman istoric al proceselor revoluționare latino-americane și caraibiene (HR 4587: Legea pentru Protejarea Democrației și a Drepturilor Omului) și în fața Camerei Senatului (S. 2142: Legea pentru Apărarea Drepturilor Omului și a Societății Civile în Venezuela anului 2014), proiecte supuse spre aprobarea Congresului SUA, ar impune sancțiuni unilaterale Venezuelei, cu unicul scop de a înlătura de la putere Guvernul Bolivarian al Venezuelei.

Noi, țările membre ALBA-TCP, respingem cu toată energia aceste strategii de destabilizare și reiterăm sprijinul nostru total față de Guvernul Bolivarian al Venezuelei, în aceste momente când se confruntă cu o nouă agresiune a Imperiului.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets