Comunitatea internațională sprijină Venezuela în urma intervenției străine


Caracas, 10 martie 2015 (MPPRE).

MINISTRA RELAȚILOR EXTERNE ȘI AMBASADORUL REPUBLICII POPULARE CHINA, ZHAO RONG XIA, S-AU REUNIT JOI 12.03 ÎN CARACAS

MINISTRA RELAȚILOR EXTERNE ȘI AMBASADORUL REPUBLICII POPULARE CHINA, ZHAO RONG XIA, S-AU REUNIT JOI 12.03 ÎN CARACAS

Diplomația Bolivariană este mulțumită de susținerile solidare, fraterne și politice care au ajuns în țara lui Bolívar și Chávez înaintea agresiunilor recente ale Statelor Unite.

Mesaje de solidaritate în favoarea continuării unei politici de incluziune socială, independență și repect cu privire la suveranitatea popoarelor și respingerea unei intervenții imperialiste au sosit din toate părțile lumii. Unii dintre expeditorii mesajelor au fost Organizația Irlanda-Venezuela, Fidel Castro și Guvernul revoluționar al Cubei, Mișcarea Independentă Națională Hostosiano din Puerto Rico, guvernul Chinez, guvernul Ecuadorului, guvernul Nicaragua, Alianța Bolivariană a Popoarelor Americii Noastre (ALBA), Uniunea Națiunilor Sud-americane (UNSAUR), guvernul și intelectualii din Bolivia, Deputați ai Parlamentului Latino-american, printre altele diferitele mișcări sociale, intelectuale, studențești și individuale din Europa, America de Nord, Caraibe, America Latină, Orientul Mijlociu și Africa.

Mesajele fac un apel la respectul suveranității Venezuelei și principiului de a nu interveni în afacerile interne ale Venezuelei de către alte state și de a pune capăt întregii intervenții externe, incluzând sancțiunile recente ale Statelor Unite. Comunitatea internațională condamnă, de asemenea valul de violență antidemocratică al elementelor extremiste ale opoziției de dreapta din Venezuela care contează pe sprijinul străin cu scopul declarat de a răstruna guvernul ales în mod democratic.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets