Conferința de presă internațională a președintelui Nicolas Maduro


conf_Maduro

Atacurile la adresa Revoluției Bolivariene caută să submineze democrația și pacea în regiune

Caracas, 17 mai 2016 (Agenţia Venezueleană de Ştiri / Telesur).

Atacurile sistematice politice, mediatice și diplomatice întreprinse de axa Bogota-Madrid-Miami s-au intensificat în ultimele luni împotriva Revoluției Bolivariene, în încercarea de a-l răsturna pe Președintele Republicii, Nicolás Maduro, de a pune capăt realizărilor sociale ale oamenilor și de a da o lovitură în centrul stabilității democratice al regiunii, care este Venezuela.

Acest fapt a fost exprimat de către Șeful Statutului în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o marți în Sala Ayacucho a Palatului Miraflores, situat în Caracas, unde a denunțat în fața reprezentanților presei și mediilor de comunicare naționale și internaționale, încăpățânarea factorilor de dreapta de a submina democrația din Venezuela.
„Venezuela este în prezent centrul unei agresiuni sistematice, politice, mediatice, și de caracter diplomatic, care rupe parametrii obișnuiți a ceea ce am cunoscut în cei 17 ani de Revoluție Bolivariană”, a declarat Maduro în transmiterea concomitentă la radio și televiziune.

În acest sens, Șeful Statutului a cerut Şefilor de Stat, liderilor și oamenilor de bine din lume să arate solidaritate cu Venezuela în fața atacurilor.

„Facem apel la solidaritate la nivel mondial, a liderilor, mișcărilor sociale, a președinților, prim miniștri și guverne din lumea întreagă. În Venezuela este pusă în joc pacea acestei Americi și este jucat viitorul propriei noastre independențe în secolul XXI”, a spus acesta.

Președintele a prezentat o investigație în privința unei campanii de atacuri care s-au intensificat în ultimele patru luni, ce au venit din partea companiilor de comunicare din Columbia, Spania și Statele Unite. Mass-media spaniolă, cum ar fi ABC, El Mundo și El Pais, au publicat știri împotriva națiunii sud americane care au ocupat primele pagini ale ziarelor în mod obișnuit. Ziarele americane, cum ar fi New York Times și Washington Post, au dezvoltat, de asemenea, campanii împotriva Venezuelei.

„Între Bogota, Madrid și Miami au apărut o mie 315 știri împotriva Venezuelei”, a denunțat Maduro, și și-a pus întrebarea “este acest lucru normal?”.

„Nu există o țară, un subiect, din acea țară sau oraș care să merite mai multă atenție decât Venezuela”, a spus Președintele, adăugând că din aceste note, 25 oferă informații despre Agenda Economică Bolivariană și doar două dintre acestea sunt pozitive.

În plus, a făcut o analiză a diferitelor strategii pe care sectoarele de dreapta le-au pus în aplicare în încercarea lor de a răsturna guvernul, de la poziția complezentă a Președintelui Barack Obama față de planul loviturii de stat „La Salida” -promovat de către Leopoldo Lopez și care s-a soldat cu 43 de asasinate-, până la cea mai recentă interferență a fostului Președinte al Columbiei, Álvaro Uribe Vélez, care a cerut formarea unei armate internaționale contra Venezuelei.

A menționat, de asemenea, asediul financiar împotriva țării, comis de către agențiile de risc care se angajează într-un boicot internațional, chiar dacă statul venezuelean îndeplinește în mod regulat obligațiile datoriilor, împreună cu războiul geopolitic promovat de Guvernul Statelor Unite, care inundă piața cu șisturi petroliere, prin utilizarea de fracking sau fracturarea hidraulică.

Maduro, care a fost Ministru de Externe timp de aproape șapte ani în timpul mandatului Președintelui Hugo Chavez, a subliniat: “Pot spune astăzi că suntem victime ale agresiunii media, politică, diplomatică și a amenințărilor cele mai grave pe care țara noastră le-a trăit în ultimii 10 ani”.

A susținut că după aprobarea procesului politic împotriva Președintei Braziliei, Dilma Roussef, campania împotriva Venezuelei s-a intensificat sub pretextul de a grăbi sfârșitul Guvernului. În opinia sa, procesul împotriva Dilmei este, de asemenea, și împotriva Americii de Sud și a Caraibilor, „este o lovitură împotriva BRICS pentru a contracara proiectul noului sistem financiar, pentru a contracara proiectul unui nou sistem monetar, pentru a contracara proiectul unirii celor cinci puteri”.

„Ceea ce trăiește Guvernul Dilma este același lucru pe care vor să îl facă aici sectoarele de dreapta, dar prin aplicarea unui referendum de rechemare”.

De asemenea, el a avertizat că opoziția încearcă să promoveze acțiuni violente care duc la realizarea adevăratului lor obiectiv: „subminarea democrației”.

Intervenție străină

Președintele a avertizat despre planul pus în aplicare de către unele sectoare ale dreaptei locale, în încercarea de a crea haos și violență sub masca referendumului, pentru a permite intervenția Departamentului de Stat al SUA.

„Rolul principalilor șefi și lideri de dreapta este de a garanta revoltele și violența pentru a da credibilitate și putere planului de intervenție”, a declarat Demnitarul în compania unora dintre membrii Cabinetului său.

El a cerut atenție și prudență în următoarele luni-ultimele luni ale Guvernului Obama-, pentru că Washington și-a propus să restaureze în lume dominația lor geopolitică și sistemul lor neocolonial, ceea ce evidențiază un atac frontal și excesiv împotriva popoarelor suverane din America Latină.

„Geopolitica imperială funcționează pe recompunerea capacităților de influență pierdută în ultimii 10 ani. Această geopolitică imperială și-a propus să folosească America noastră ca și curtea lor interioară și să recucerească influența geopolitică asupra Americii, asupra resurselor noastre naturale”, a avertizat el.

Protest internațional

Apariția bruscă în spațiul aerian venezuelean a unui avion Boeing din SUA-echipat pentru spionaj electronic- a fost, de asemenea, raportată marți de către Președintele Maduro.

Aeronava este utilizată „pentru susținerea comunicațiilor grupurilor armate în zone de război, sau pentru a pregăti condițiile pentru a dezactiva echipamentele electronice în funcțiune ale Guvernului, Forţa Armată Naţională Bolivariană (FANB) sau a economiei”.

În fața acestei acțiuni, Ministerul de Externe al Republicii va efectua un protest împotriva guvernului Statelor Unite ale Americii, în scopul de a-și afirma suveranitatea națională și întâietatea dreptul internațional.

Avionul, cu o capacitate tehnică letală, a descins în țară în mod ilegal în zilele de 11 și 13 mai, și a fost scos din spațiul aerian național prin acțiunea Aviației Militare Venezuelene.

Această conferință de presă cu jurnaliști naționali și internaționali a fost realizată printr-un mod special de transmisie simultană cu ambasadele și consulatele Venezuelei din întreaga lume, la care au participat jurnaliști, lideri de opinie și lideri progresiști.

Printre aceștia se evidențiază jurnalistul spaniol Ignacio Ramonet, care a participat de la ambasada Venezuelei din Franța, și sociologul argentinian Atilio Boron, care s-a aflat la ambasada venezueleană din Argentina.

De asemenea, a participat de la Moscova Viera Ganzlia, deputată a Federației Ruse, printre alții.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets