Contingente Henry Reeve primește premiul Organizației Mondiale a Sănătății


whoAutor: Redacción Nacional | internet@granma.cu
21 mai 2017

Contingentul Internațional ”Henry Reeve” de Medici Specializați în intervenții în caz de dezastre și Epidemii Grave, va primi la 26 mai Premiul de Sănătate Publică care este decernat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în semn de recunoaștere a muncii solidare în materie de sănătate a celei mai mari Insule din Antile.

Premiul – care se conferă persoanelor, instituțiilor sau organizațiilor neguvernamentale cu un aport deosebit în domeniul sănătății publice – constituie și o dovadă a muncii realizate de cei peste 250 de colaboratori sanitari cubanezi care au luptat în Sierra Leone, Liberia și Guineea cu focarele virusului Ebola.

În aceste momente, Contingentul Henry Reeve – înființat de liderul Revoluției Cubaneze Fidel Castro Ruz la 19 septembrie 2005 – se află prestând îngrijiri medicale în Piura, regiune din nordul Peru afectată de ploi.

La ceremonie va asista Ministrul Sănătății Publice, Roberto Morales Ojeda, care a sosit la Geneva în noaptea de sâmbătă, în fruntea delegației cubaneze la cea de-a 70-a Adunare Mondială a Sănătății – principalul organ decizional aql OMS -, ale cărei sesiuni vor avea loc între 22 și 31 mai.

Ministrul va participa la sesiunile plenare ale Adunării, va avea întâlniri de lucru cu alți șefi de delegații prezenți și va asista la tradiționala reuniune a miniștrilor sănătății din țările membre ale Mișcării Țărilor Nealiniate, după cum a informat un comunciat al Misiunii Permanente a Cubei la Geneva.

În programul celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Mondiale a Sănătății sunt prevăzute teme importante de pe agenda globală de sănătate, și alegerea viitorului director general al OMS, pentru că cel de-al doilea mandat al actualului, dr. Margaret Chan, se încheie în curând.

sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets