Convocarea Constituantei se extinde la toate sectoarele societății


convocareconstituantaCaracas, 5 mai 2017 (MPPRE)

Cancelarul Republicii Bolivariene Venezuela, Delcy Rodriguez, împreună cu alți membri ai Comisiei Prezidențiale pentru Adunarea Națională Constituantă, au avut vineri o întâlnire cu Corpul Diplomatic acreditat în țară, cu scopul de a împărtăși informații relevante pentru acest proces istoric convocat de către Executivul național.

De la Casa Galbenă Antonio Jose de Sucre, Ministrul pentru Afaceri Externe a subliniat faptul că, prin activarea acestui instrument democratic, s-a deschis o dezbatere publică cu toate sectoarele vieții naționale, pentru a canaliza pașnic expresiile dizidenței și violența extremistă care, în ultimele săptămâni a stimulat sectoarele adverse ale Guvernului Bolivarian

„Președintele Maduro a făcut un mare apel pentru dialogul național, și, astfel, a activat convocarea pentru Adunarea Națională Constituantă, citând puterea constituantă originală, convocând poporul venezuelean, pentru ca poporul să fie cel care reușește să depășească această situație violentă pentru pace și de dragul respectării suveranității din Venezuela”, a spus acesta.

Grilele media

Ministrul de externe Rodriguez a denunțat, de asemenea, grilele media care sunt impuse de corporațiile de informare și de centrele puterii mondiale, în legătură cu demonstrațiile din Venezuela.

Despre acest subiect, a susținut că protestele opoziției urmăresc să perturbe pacea și stabilitatea din țară; subminează Statul de drept, ordinea constituțională și democratică a Republicii.

„Cu toate acestea, mass-media și centrele străine de putere vând ideea că există demonstrații pașnice reprimate de Guvernul venezuelean, departe de realitate”, a susțimut el.

La rândul său, președintele Comisiei, Elias Jaua, a subliniat faptul că convocarea Adunării Naționale Constituante a apărut ca urmare a refuzului conducerii opoziției de a relua dialogul național, care se bazează pe sprijinul Uniunii Națiunilor Sud-Americane (UNASUR) și al Vaticanului.

A reamintit despre acordul de Conviețuire semnat de ambele părți în noiembrie 2016, care a fost încălcat în mod deschis de către reprezentanții opoziției venezuelene. Jaua a denunțat faptul că există o escaladare a acestor sectoare de dreapta pentru a promova o insurgență armată în țară. Președintele Comisiei a declarat faptul că convocarea Adunării Naționale Constituante se extinde la toate sectoarele societății și a reiterat invitația către conducerea Mesei Unității Democratice- coaliția opoziției-într-o întâlnire programată pentru lunea viitoare la Palatul prezidențial Miraflores.

La reuniune au participat, de asemenea, Prima Doamnă, Cilia Flores, Procurorul General al Republicii, Reinaldo Muñoz, și Ministrul Culturii, Adan Chavez, printre alți membri ai Comisiei.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets