Cooperare cu R.P. Chineza


cooperare-cu-r-p-chinezaGuangdong înființează primul birou chinezesc de reprezentare turistică în Romania

Un birou de reprezentare turistică al provinciei Guangdong, din sudul Chinei, a fost inaugurat oficial în București, luni, ca parte a unui program de promovare a cooperării turistice între China și România.

Măsura a fost salutată de oficialii români și de membri ai unei delegații din Guangdong care se află în București pentru Conferința -Romania economică, comerț și cooperare turism China (Guangdong).

“Piaţa chineză este o piaţă prioritar terghetată de autoritatea română de turism…Am programat să organizăm info-tripuri cu turoperatori importanţi din China şi desigur din provincia Guangdong”, a spus preşedintele Autorităţii Naţionale de Turism Anca Pavel Nedea la forum, dezvăluind totodată că turiștii chinezi care au petrecut vacanţe în afara ţării au cheltuit în străinătate, în 2014, 165 de miliarde de dolari.

Turismul românesc, ca şi alte sectoare economice, are nevoie de investiţiile chinezeşti, iar realizarea de parteneriate şi înfrăţiri între localităţile din cele două ţări ar putea fi un fundament solid pentru dezvoltarea economică, a declarat Aurelian Gogulescu, vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, la Forumul economic, de comerţ şi turism.

Reprezentanți ai mai mult de 50 de companii și ai aproximativ 20 de asociații din diferite industrii de la Guangdong s-au adunat luni la București pentru schimburile față-în-față cu privire la cooperarea bilaterală cu omologii din România.

sursa: China Xinhua News

Latest Tweets