COOPERAREA ANTIDROG: Teren común AL CUBEI ȘI SUA


cooperare1 decembrie 2015

Delegațiile Cubei și Statelor Unite au susținut astăzi la Washington  o ședință tehnică în domeniul luptei contra  traficului de droguri, ședință în care au căzut de acord că este importantă cooperarea și semnarea  instrumentelor care s-o susțină.

Conform unui comunicat de presă al Ambasadei Cubei la Washington, părțile  au subliniat necesitatea formalizării schimburilor în lupta antidrog, pentru a neutraliza mai eficient acțiunile traficanților.

Reuniunea s-a desfășurat într-un climat de respect și profesionalism, condusă de directorul pentru relații bilaterale al Direcției Generale  pentru Statele Unite din Ministerul de Externe cubanez, Yuri Gala, și coordonatorul Oficiului pentru Afaceri Cubaneze din Departamentul de STat, Mark Wells, precizează textul comunicatului.

De asemenea, au participat la întâlnire, ca vizitatori, funcționari din Ministerele de Interne și Justiție, Vama Generală a Republicii și ai Ambasadei, iar din partea amfitrionilor, a fost reprezentată Agenția Antidrog și Serviciul  Pazei de Coastă.

Ambele delegații au convenit să  continue aceste reuniuni tehnice, iar Cuba a propus ca următoarea să aibă loc vara viitoare, 2016, la Havana. (Prensa Latina)

sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets