Corporațiile media din SUA au generat 3,880 de știri negative împotriva Venezuelei în 2017

Corporațiile media din SUA au generat 3,880 de știri negative împotriva Venezuelei în 2017


Caracas, 6 ianuarie 2018 (AlbaCiudad)

Președintele Republicii, Nicolas Maduro, a denunțat vineri că marile corporații din Statele Unite au generat 3.880 de știri negative în 2017, ca parte a războiului mediatic împotriva Guvernului Bolivarian. În declarațiile transmise de Venezolana de Television, de la Palatul Miraflores, Caracas, Șeful Statului a arătat un studiu în care se prezintă cantitatea de știri negative care au fost răspândite în diferite mijloace de comunicare a țării nord-americane împotriva Venezuelei.

Rapoartele studiului arată că, din cifra totală, 1860 de știri au fost generate în timpul acțiunilor violente comise de sectoarele extremiste ale opoziției între lunile aprilie și iulie, iulie fiind luna în care au fost reproduse cele mai multe știri, cu 531 de reportaje.

’’Pe măsură ce pacea s-a instalat în Venezuela, cu Adunarea Națională Constituantă, au fost reduse nivelurile, până când în decembrie, când au ajuns la 166 de știri negative’’, a spus Președintele în timpul unui Consiliu al Miniștrilor.

În timpul întâlnirii, Președintele Nicolas Maduro a explicat că agenția Bloomberg a fost mediul care a emis cele mai multe știri negative, cu 245 de știri, urmat de Miami Herald, Washington Post și The Wall Street Journal.

’’Este o propagandă de război, un război media, fără îndoială’’, a denunțat liderul venezuelean.

În ceea ce privește agențiile de știri internaționale, studiul a arătat că agenția britanică Reuters Group Limited este cea care a emis cele mai multe știri negative împotriva Venezuelei, cu 60%, urmată de agenția americană Associated Press (AP) cu 31% din conțiunutul său în 2017, direcționate către Venezuela, și agenția franceză AFP, cu 9%.

’’În cadrul acestei anchete s-a descoperit că agențiile de presă, Agenția Reuters care produce cele mai multe știri negative împotriva Venezuelei, cu 60% din știri plasate în The New York Times, urmată de Associated Press cu 31%, cu cea mai mare plasare media precum Washington Post, Miami Herald și ABC News. Generează știrea, raportul, ca un război media sistematic și apoi o reproduc în presă, televiziune, la radio’’, a spus el.

În acest sens, i-a instruit pe Ministrul Comunicării și Informării, Jorge Rodriguez, și pe Ministrul Afacerilor Externe, Jorge Arreaza, să convoace o conferință de presă unde să explice adevărul Venezuelei în fața întregii lumi, în privința acestui atac media condus de Washington.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets