Croazierele, alt obiectiv țintă al blocadei americane


Havana, 22 oct.(PL)

Blocada economică pe care Statele Unite o mențin contra Cubei are un puternic impact asupra turismului și în special un element de atâta importanță cum sunt croazierele.

Autoritățile din sector au insistat pe potențialul Cubei, ca Insulă, pentru acest tip de curse și privilegiata situare geografică pentru navele de croazieră care circulă în Caraibe, prejudiciate de obstacolele economice și comerciale impuse de guvernul de la Washington.

Pe această temă, directorul general al Aarles Transportes SA, Norberto erez, a dialogat cu presa și a insistat pe eforturile care se fac pentru a dezvolta această modalitate recreativă.

El a spus că Cuba a creat din 1995 instalații pentru ancorarea acestui tip de navă la Havana, Santiago de Cuba, Cienfuegos, și pentru escale pe plaja vestică de la Punta Frances, pe Insula Tinereții.

Aceste terminale și puncte sunt subutilizate din cauza blocadei – a subliniat funcționarul – care s-a referit la interdicția americană de a permite călătorii în Insulă pe calea maritimă și recrudescența în prezent a interdicției.

Aceste criticate legi interzic navelor americane și din alte țări să atingă porturi cubaneze, în caz contra nu mai pot intra în porturi americane timp de 180 de zile.

Perez a subliniat că aceste bariere duc la pierderi de 149 520 280 dolari anual.

El a mai spus că instalațiile create permit operarea a 21 de nave de croazieră pe săptămână, opt la Havana, 4 la Santiago de Cuba, 4 la Cienfuegos, și 5 escale la Punta Frances, având în vedere că media pe navă este de 1090 pasageri.

Se calculează posibilitatea de a afecta o mișcare la terminalele cubaneze de 1 190 800 pasageri și 161 200 membri de echipaje în fiecare an.

Asemenea cifre estimative mai arată și că din aprilie 1995 până în aprilie 2013, Cuba a fost prejudiciată de 2, 240 miliarde dolari din activitatea de croazieră din cauza barierelor blocadei americane.

sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets