Cuba denunță blocada la Geneva


Foto: Juvenal Balán

Foto: Juvenal Balán

În timpul Comitetului Pregătitor al celei de-a 8-a Conferințe de Examinare a Convenției pentru Interzicerea armelor biologice, delegația cubaneză a denunțat blocada economică, financiară și comercială impusă de Statele Unite contra Cubei.
Autor: Cubaminrex
27 aprilie 2016 22:04:41

ELVEȚIA.- În timpul Comitetului Pregătitor pentru a 8-a Conferință de Examinare a Convenției pentru Interzicerea armelor biologice, delegația cubaneză a denunțat blocada economică, financiară și comercială impusă de Statele Unite contra Cubei.

Consiliera Misiunii Permanente a Cbuei la Geneva, Claudia Perez Alvarez, a declarat că țările dezvoltate trebuie să elimine, odată pentru totdeauna, restricțiile din schimburile libere de echipamente, materiale și informații științifice și tehnologice pentru uzul agenților biologici și toxinelor în scopuri pașnice.

De asemenea, și-a exprimat preocuparea față de existența anumitor controale a exporturilor și transferurilor pe care le aplică țările dezvoltate și care afectează țările din Sud. În acest sens, a chemat la găsirea unei soluții negociate multilateral pe baza principiului fundamental al nediscriminării și a inclusivității în aplicarea Convenției de Interzicere a armelor biologice.

Cea de-a 8-a Conferință de Examinare a Convenției va avea loc în perioada 7-25 noiembrie la Geneva, și se așteaptă o mare participare a statelor-părți.(Cubaminrex/Misiunea Permanentă)

sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets