CUBA DENUNȚĂ EFECTELE BLOCADEI IMPUSE DE EE.UU.


denunt blocadaELVEȚIA, 21 iunie 2016.

În cadrul celei de-a 32-a sesiuni ordinare a Consiliului pentru Drepturile Omului, Reprezentanta Permanentă a Cubei pe lângă Oficiul Națiunilor Unite la Geneva, Ambasadoarea Anayansi Rodriguez Camejo, a denunțat efectele negative ale blocadei economice, comerciale și financiare impusă de Statele Unite contra Insulei.

La un simpozion convocat de Misiunea Permanentă a Sudanului la Geneva și ONG ”Grupul Național pentru Drepturile Omului”, diplomata cubaneză a intervenit, alături de alți Ambasadori acreditați aici și de Raportorul Special al Consiliului Drepturilor Omului, în legătură cu impactul negativ al măsurilor coercitive unilaterale care afectează exercitarea drepturilor omului.

Diplomata cubaneză a respins măsurile coercitive unilaterale ca mecanism de presiune politică, contrare dreptului internațional și Casrtei Națiunilor Unite, și a denunțat blocada pentru daunele provocate poporului cubanez, reprezentând o violare a drepturilor omului și principalul obstacol în calea dezvoltării economice a țării.

Simpozionul s-a bucurat de participarea diplomaților și a reprezentanților societății civile, precum și a experților în tematica drepturilor omului din diverse regiuni ale lumii.

(Cubaminrex-Misión Permanente de Cuba en Ginebra)
sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets