CUBA DENUNȚĂ LA ONU AGRESIUNEA RADIO ȘI TV DIN PARTEA STATELOR UNITE


denuntcubaHavana, 25 aprilie 2017 (ACN)

Cuba a denunțat astăzi la Comitetul de Informații al Națiunilor Unite permanenta agresiune radiala și TV a cărei victimă este din partea Statelor Unite, a informat agenția de stiri Prensa Latina.

La dezbaterea actuala din sesiunea 38 a acestui comitet, ambasadoarea cubaneză Anayansi Rodriguez, a precizat că că poziția ostilă mentinută de câteva administrații americane contravine scopurilor și principiilor Cartei Națiunilor Unite și dispozițiilor Uniunii Internaționale de Telecomunicații.

Ea a explicat că prin transmisiile radio și TV ilegale este agresat din exterior spațiul radio-electric cubanez, difuzând programe special proiectate pentru a incita la răsturnarea ordinii constituționale stabilite de poporul cubanez.

De asemenea, Rodriguez a adăugat că în medie, în 2016, au fost transmise contra Insulei din Antile 1875 ore săptămânal, pe 25 de frecvențe de pe teritoriul nordamerican.
De aceea, ea a subliniat că Cuba așteaptă să se pună capăt acest acțiuni și să fie ridicată blocada economică, comercuală și financiară care a provocat daune serioase poporului din Insulă, cu efecte nocive în domeniul informațiilor și comunicațiilor, pe lângă celelalte sectoare ale societății.

De asemenea, consideră că agresiunile amenință eforturile regiunii de a fi stabilită ca o zonă de pace, declarată astfel în ianuarie 2014 la Havana, la a doua Conferință la Nivel Înalt a Comunității Statelor Latinoamericane și Caraibiene (CELAC).

În concluzie, reprezentanta permanentă la ONU a reiterat că țara caraibiană respinge folosirea tehnologiilor informației și comunicațiilor pentru a încălca Dreptul Internațional.
Trebuie să existe o garație că folosirea acestor tehnologii să fie pe deplin compatibilă cu scopurile și principiile Cartei Națiunilor Unite și Dreptul Internațional, în special cu respectarea suveranității și a neamestecului în treburile interne ale statelor, a subliniat ea.

sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets