Cuba pledează la ONU deplina respectare a Cartei organizației


cuba_onuAutor: Prensa Latina | internet@granma.cu
21 februarie 2017
NAȚIUNILE UNITE.

Cuba a apărat aici respectarea Cartei Națiunilor Unite, care pledează pacea și cooperarea pe baze de egalitate suverană între State, precum și neamestecul în treburile interne, anunță Agenția de știri Prensa Latina (PL).

La o sesiune a Comitetului Special al Cartei, diplomata Tanieris Dieguez a subliniat angajamentul Insulei față de acest document și importanța întăririi rolului rector al Adunării Generale în calitatea sa de principal organ emițăător de norme, de dezbatere, adoptate a politicilor și de reprezentare al ONU.

Funcționara cubaneză a respins orice încercare de reinterpretare a principiilor și scopurilor Cartei destinate să încurajeae agende politice de intervenționism și ingerințe, în detrimentul integrității și suveranității statelor în curs de dezvoltare.

Referitor la Comitetul Special, a recunoscut munca desfășurată în sensul întăririi rolului organizației, și a insistat că trebuie să fie deschis dezbaterii inclusive și transparente a propunerilor destinate îndeplinirii și implementării Cartei, semnată în iunie 1945 la San Francisco, Statele Unite.

Dieguez a criticat și în acest for acțiunile unor țări destinate a pune obstacole în activitatea Comitetului. Cuba se opune încercărilor de de a reduce activitatea Comitetului și a agendei sale, și încurajează delegațiile să prezinte propuneri substanțiale ți să participe constructiv la dezbateri, a subliniat diplomata cubaneză.

sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets