Cuba/ Rusia – La 11 Iulie PUTIN va vizita Cuba


Vladimir_PutinEFE- 5 iulie 2014.

Președintele rus, Vladimir Putin, va începe săptămâna viitoare un turneu în America Latină în cursul căruia va vizita Cuba, Argentina și Brazilia pentru a da un impuls cooperării bilaterale cu aceste treițări, a informat, vineri, Kremlinul.

La 11 iulie, liderul rus va ajunge la Havana pentru a se întâlni cu omologul cubanez, Raul Castro, cu care va aborda proiecte în diferite domenii de cooperare bilaterală ca investițiile, transporturile, aviația civilă și domeniul energetic.

De asemenea, conform comunicatului serviciului de presă de la Kremlin, ”în cadrul vizitei este prevăzută o întâlnire a lui Putin cu liderul Revoluției cubaneze, Fidel Castro”.
În ziua următoare, șeful de la Kremlin sse va deplasa la Buenos Aires, unde bva susține întrevederi cu președinta Argentinei, Cristina Fernandez, pentru a propune proiecte de cooperare în domeniul energiei și comerțului.

Serviciul de presă de la Kremlin a precizat că cei doi lideri vor semna după convorbiri o serie de documente pentru a încuraja cooperarea dintre Moscova și Buenos Aires.
Duminică, 13 iulie, Putin va ajunge în Brazilia, vizită care va culmina cu participarea liderului rus la a VI-a Conferință la nivel înalt BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud), în zilele de 14 și 15 iulie, summitt care se va desfășura în orașul Fortaleza.

În cursul conferinței, membrii alianței vor semna documentele de fondare a Băncii de Dezvoltare a BRICS și crearea de rezerve în devize.

De asemenea, în marja conferinței, Putin va avea convorbiri cu mandatarii chinez, indian și sudafrican și unii lideri din America Latină.

Președintele rus va asista și la finala Mondialului de Fotbal care va avea loc în Brazilia și se va juca la 13 iulie.

sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets