CUBA ȘI STATELE UNITE LA A PATRA RUNDA A DIALOGULUI DE REGLEMENTARE


14 DECEMBRIE 2016

Funcționari din Cuba și Statele Unite au avut în Zilele de 12 și 13 decembrie, la Washington, a patra rundă a Dialogului pe teme de reglementare, care din septembrie 2016 a devenit Grupul de Lucru al Dialogului Economic Bilateral Cuba-SUA.

La reuniune au fost evaluate rezultatele noilor măsuri emise de guvernul american pentru a modifica aplicarea unor aspecte ale blocadei impusă Cubei, măsuri pe care Cuba le consideră foarte limítate, precum și impactul lor redus în legăturile economice, comerciale și financiare bilaterale. Delegația cubaneză a pus accentul pe necesitatea ca blocada să fie eliminată, pentru ca companiile americane să poată profita de potențialul și oportunitățile existente în Cuba și pentru ca relațiile să avanseze în aceste domenii.

Reuniunea a fost prezidată de vice-ministrul cubanez de Comerț Exterior și Investiții Străine, Ileana Nuñez Mordoche și coordonatorul Oficiului de Afaceri Cubaneze din Departamentul de Stat, Mark Wells. Delegația cubaneză a fost compusă din perosane de conducere din Ministerul de Comerț Exterior, Ministerul de Externe și cel al Energiei și Minelor, precum și din Banca Centrală a Cubei, iar cea americană din reprezentanți ai Departamentelor Trezoreriei, Comerțului și de Stat.

(Cubaminrex)
sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets