Declarația ambasadei cubaneze din Chile


amb_cu_chileAmbasada Cubei în Republica Chile informează că o gravă provocare internațională contra Guvernului cubanez a fost plănuită de un grup ilegal anticubanez care acționează contra ordinii constituționale și care și-a atrás oprobiul poporului, cu complicitatea și finanțarea din partea unor politicieni și instituții străine, cu scopul de a genera instabilitatea internă și, în același timp, pentru a afecta relațiile noastre diplomatice cu alte țări. Printre cei implicați se află ex/ministrul și ex/parlamentara Mariana Aylwin, căreia un i s-a permis să călătorească la Havana.

Ambasada Cubei în Republica Chile face cunoscut că guvernul cubanez, repectând memoria ex președintelui Patricio Aylwin, în mod discret și constructiv, a făcut toate demersurile care-i stau la îndemână, pentru a informa, descuraja și preveni să se consume provocarea, și deplânge profund manipularea în scopuri politice interne în Chile.

Ambasada arată că țara noastră are dreptul suveran de a decide intrarea pe teritoriul național a cetățenilor străini și de a se apăra de acest fel de acte de amestec, destinate a răsturna ordinea juridică în vigoare în Cuba. Conduita autorităților noastre a fost transparentă și ireproșabilă.

Santiago, 22 februarie 2017
(Reprodus din Misiones Diplomáticas de Cuba )

sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets