Declaraţia Directorului General pentru relaţia cu Statele Unite din Ministerul de Externe al Cubei, Josefina Vidal Ferreiro


Din nou se confirmă repetatele denunţări ale guvernului cubanez legate de planurile subversive pe care guvernul Statelor Unite le desfăşoară contra Cubei.

Într-un articol publicat la 4 august, în continuarea unui reportaj din luna aprilie despre proiectul mascat “Zunzuneo”, agenţia de presă nordamericană Associated Press (AP) prezintă cu documente un alt plan dintre cele finanţate de Agenţia pentru Dezvoltare Internaţională a S.U.A. (USAID), cu scopul de a influenţa negativ tineretul cubanez.

Acest proiect, al cărui autor şi executant Guvernul Statelor Unite a acceptat să fie în mod neruşinat, vrea să transforme în actori politici tineri cubanezi identificaţi în prealabil de emisari latinoamericani recrutaţi în acest scop, şi să-i organizeze pentru a acţiona împotriva guvernului cubanez.

Aceste fapte confirmă că Guvernul Statelor Unite nu a renunţat la planurile sale ostile şi de amestec contra Cubei, prin care vor să creeze situaţii de destabilizare în vederea provocării de schimbări în ordinea noastră politică şi pentru care alocă milioane de dolari în fiecare an.

Guvernul Statelor Unite trebuie să înceteze odată pentru totdeauna acţiunile subversive, ilegale şi mascate contra Cubei, acte care încalcă suveranitatea noastră şi voinţa exprimată de poporul cubanez de a-şi perfecţiona modelul economic şi social şi de a consolida democraţia noastră.

Havana, 5 august 2014.

sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets