Declarația Ministerului Relațiilor Externe al Republicii Cuba


15 decembrie 2016

Ministerul Relațiilor Externe al Republicii Cuba a aflat cu surprindere și indignare informațiile sosite de la Buenos Aires despre agresiunile fizice suferite de delegațiile Venezuelei și Boliviei, care asistau astăzi, 14 decembrie 2016, la o reuniune a MERCOSUR, organizație din care prima face parte ca stat membru, iar a doua se află în proces de integrare.

Forța polițienească și violența ieșită din comun față de miniștrii de Externe Delcy Rodriguez Gomez și David Choquehuanca Cespedes și însoțitorii lor, constituie un act care încalcă convențiile de la Viena referitoare la relațiile diplomatice. Nimic nu justifică folosirea agresiunii fizice la o reuniune internațională contra unor reprezentanți oficiali ai altor guverne, dintre care unul este și femeie.

Ministerul Relațiilor Externe al Republicii Cuba condamnă aceste fapte, care nu ar fi avut loc dacă ar fi fost ascultate cererile înțelegătoare ale Venezuelei îndemnând părțile să caute dialogul și negocierea, și să fie împiedicate pe toate căile conduitele proprii fascismului și dictaturilor militare care s-ar putea repeta între națiuni surori din regiunea noastră.
Havana, 14 decembrie 2016

sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets