Declarațiile CIDH încurajează violența grupurilor opoziției din Venezuela

Declarațiile CIDH încurajează violența grupurilor opoziției din Venezuela


cidhCaracas, 23 aprilie 2017 (MPPRE).

Secretarul executiv al Consiliului Național pentru Drepturile Omului, Larry Devoe, a condamnat sâmbătă, declarațiile Comisiei Inter-americane pentru Drepturile Omului (CIDH) care „justifică și încurajează acțiunile violente, în loc să condamne violența și să facă apel la dialog”.

Prin intermediul contului său de Twitter @LarryDevoe, a respins faptul că CIDH „ignoră acte violente grave ale grupurilor opoziției. Tăcerea lor încurajează violența”.

Aceste twitt-uri au fost trimise de către reprezentantul Consiliului Național al Drepturilor Omului, cu privire la recentele acte de vandalism comise de sectoarele radicale ale opoziției venezuelene, care au curmat viața a zeci de persoane din țară.

Într-o declarație citată de către Devoe, Misiunea Permanentă a Venezuelei la Organizația Statelor Americane (OSA) a chestionat CIDH pentru că au difuzat concluzii despe țară „fără a investiga cu ponderare, echilibru și rigoare evenimentele care au avut loc, fără a ține cont de valorile și principiile care ar trebui să ghideze acțiunile lor”.

Comisia Inter-americană pentru Drepturile Omului nu s-a pronunțat referitor la atacurile bandelor armate asupra maternității care găzduia 54 de copii, din zona El Valle; sau despre distrugerile comise de protestatarii violenți împotriva sediului ONG-ului Fundalatin, o organizație civilă care are vot consultativ la ONU și este acreditată la OSA, pentru activitatea sa vastă în apărarea drepturilor omului, indicând astfel lipsa de imparțialitate în tratarea problemelor legate de Venezuela.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets