Decretul Statelor Unite este parte a unei ofensive geopolitice contra Americii Latine


ofensiva_geopolitica_america_latinaPalacio de Miraflores, Caracas, 10 martie 2016 (Ministerul Puterii Populare pentru Relaţii Externe).- Preşedintele Republicii, Nicolás Maduro Moros, s-a pronunţat joi pentru respingerea cu fermitate a Decretului emis de către guvernul Statelor Unite prin care Venezuela este declarată o ameninţare.

Prin intermediul unei transmisiuni prin satelit, preşedintele Maduro a intervenit în programul ¨La Política en el Diván¨, condus de către primarul municipiului Libertador din Caracas, Jorge Rodríguez, şi a informat că parte a Executivului Naţional revizuieşte în acest moment ansamblul de iniţiative ca răspuns la măsura ratificată de către Statele Unite în contra Patriei lui Bolivar.

¨Vom obţine ca Decretul să fie revocat, dar nimic nu trebuie să ne distragă de la tema iniţială care este urgenţa economică (…) Acest Decret a pătat imaginea lui Barack Obama”.

Menţionatul Decret este parte a unei ofensive geopolitice globale cu scopul de a deturna schimbările politice şi sociale ce se petrec în America Latină, a semnalat Preşedintele, enumerând cazuri precum reţinerea ex-președintelui brazilian  Luiz Lula da Silva, asasinarea liderei din Honduras Berta Cáceres, încercarea de destabilizare a Boliviei şi Venezuelei.

¨Noi vom apăra acest proiect – a spus – Decretul ratifică faptul că este o planificare centrală. Este imperialismul încercând să reia puterea (…) dar în Venezuela şi în afara Venezuelei ne vom face respectaţi¨.

Preşedintele şi-a exprimat regretul pentru atitudinea asumată de către preşedintele  Statelor Unite şi a calificat drept şantaj revalidarea Decretului în contra Venezuelei.

¨Noi nu cedăm şantajului, se va face dreptate¨.

De asemenea, a calificat drept ¨un scandal naţional, un sprijin prin omisiune¨ faptul că Parlamentul a respins propunerea prezentată de către Blocul Patriei pentru a discuta agresiunea imperialistă îndreptată în contra Venezuelei.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a extins cu încă un an sancţiunile contra Venezuelei pe care le-a impus la 9 martie 2015, pentru presupuse încălcări ale drepturilor omului şi a declarat situaţia ca una de ¨urgenţă naţional㨠din cauza ¨riscului extraordinar¨pe care îl presupune această ţară pentru securitatea Statelor Unite.

În faţa acestei măsuri, naţiunile latino-americane şi mişcările sociale au ridicat vocea pentru a respinge această nouă agresiune ce distanţează încă şi mai mult relaţiile bilaterale dintre cele două naţiuni.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets