Degustare de ciocolată venezueleană în Cartea Recordurilor


degustare_ciocolataCaracas, 03 august 2016 (RNV).

Venezuela a atins un nou record Guinness cu cea mai mare degustare de ciocolată din lume, în timpul celei de-a IV-a Expoziție Internațională de Ciocolată care a avut loc la Târgul din Caracas.

“Astăzi am plăcerea de a confirma acest nou record pentru cea mai mare degustare de ciocolată din lume, erau 250 de persoane și ei (Venezuela) au reușit să depășească cu 419 participanți”, a declarat un oficial de la Record Guinness, Sara Casson.

De asemenea, este cunoscut faptul că datorită acestui lucru, Venezuela deschide pentru prima dată o nouă categorie Guinness în ciocolată.

Evenimentul, cu care țara a obținut al doilea record de ciocolatier, este organizat de către Organizația „Pământul Nostru” cu instalarea a peste 140 de expozanți care oferă produse pe bază de ciocolată.

Acesta este modul în care președintele acestei organizații, Leudys González, a declarat că “acest nou record Guinness nu este parte doar din Fundația Pământul Nostru, este condus către salvarea venezueleană și unirea noastră cu toți ciocolatierii și producătorii de cacao din țară, în favoarea menținerii Venezuelei ca o referință la nivel mondial de a avea cea mai bună cacao din lume, și acum cu obținerea acestui record să înregistreze și să consolideze cea mai bună ciocolată din lume”.

Primul record Guinness pe care l-a obținut Venezuela în legătură cu ciocolata a fost anul trecut cu realizarea celei mai mari monede de ciocolată din lume, cu o greutate de 874 de kg, diametrul de 240 de centimetri lungime, și 20 de centimetri grosime.

Târgul Internațional de Ciocolată este o activitate care se realizează în țară pentru a promova industria în creștere a ciocolatei pe teritoriul național de la producătorii de cacao, precum și de la antreprenorii care s-au lansat în dezvoltarea de produse noi.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets