Denunță campania împotriva Venezuelei pentru a justifica intervenția

Denunță campania împotriva Venezuelei pentru a justifica intervenția


Caracas, 15 ianuarie 2018 (MINCI)

Președintele Republicii, Nicolas Maduro, a denunțat luni o campanie internațională împotriva Venezuelei, orchestrată de sectoarele de dreapta care încearcă să justifice o intervenție străină sub pretextul unei presupuse crize umanitare.

De la Palatul Federal Legislativ, în Caracas, el a subliniat munca și efortul Forței Armate Naționale Bolivariene și al Poliției Naționale Bolivariene (PNB) de a păstra pacea în țară, în special între lunile aprilie și iulie 2017, când cei de dreapta au activat grupuri violente pe străzi.

2017, anul oligarhiei violente

În timpul prezentării mesajului său anual privind exercițiul politic și guvernamental din 2017, la Adunarea Națională Constituantă (ANC), Șeful Statului a regretat faptul că în 2017, extrema dreaptă venezueleană a executat ’’evenimentele cele mai sălbatice și dureroase’’ trăite în 18 ani de la Revoluția Bolivariană.

A reamintit, de asemenea, că aceste acte de violență intensă amintesc de ’’sălbăticia’’ pe care a declanșat-o oligarhia venezueleană în anii ’60 și din restul republicii a patra (1958-1998), când guvernele neoliberale au instalat crima politică ca formă de acțiune, persecuție, tortură și dispariția forțelor de stânga și revoluționare.

’’Generația noastră a cunoscut sălbăticia oligarhiei’’, a spus el, reamintind că, de atunci, încă sunt dispărute corpurile multor revoluționari, inclusiv cel al lui Victor Soto Rojas, fratele constituentului Fernando Soto Rojas, și a reamintit faptul că peste 300.000 de persoane au fost torturate și dispărute.

S-a referit, de asemenea, la crimele împotriva umanității pe care le executa Statul în a patra republică, o perioadă în care erau private toate drepturile democratice ale populației, printre care libertatea de exprimare și de opinie.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets