Departamentul american de Trezoriei angajează ONG-uri pentru a sufoca sistemul financiar național


bani_trezorerie_ongCaracas, 12 decembrie 2016 (Correo del Orinoco)

Ministrul Puterii Populare pentru Interne, Justiție și Pace, Nestor Reverol, a spus luni că primele cercetări privind dispariția bancnotelor de 100 de bolivari din Venezuela către alte țări, indică faptul că operațiunile se realizau prin intermediul Organismelor Non-Guvernamentale (ONG) contractate de către Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite, cu scopul de a scoate banii din teritoriu și de a ‘sufoca‘ sistemul financiar național.

În timpul întâlnirii cu reprezentanții Asociației Băncilor din Venezuela, realizată în Caracas, el a spus că ONG-urile angajează grupuri de crimă organizată, prin intermediul cărora au scos banii în cantități mari din Republica Columbia, pentru Europa și Asia.

Conform cercetărilor, aceste sume de bani substanțiale au fost depuse în Elveția, Polonia, Ucraina, Spania, Germania și Republica Cehă.

A menționat că dispariția bancnotelor de 100 de bolivari, “pe deplin dovedită”, este o lovitură financiară care face parte din războiul economic și în urma căreia se estimează o pierdere de 300 de miliarde de bolivari.

“Marile remitențe de bani sunt păstrate în depozite în afara țării”, a spus în declarațiile transmise de VTV.

Reverol a adăugat că aceste practici au fost, de asemenea, executate în Irak și Libia. Alte țări, în afara Venezuelei, ar fi afectate de această “Operațiune de răscumpărare”, care dorea defalcarea financiară a țărilor țintă ale imperiului.
“Această lovitură finanicară dorea, prin războiul economic, să sufoce țara noastră și să creeze o stare generală incomodă în populația noastră”, a spus acesta.

El a spus că autoritățile Corpului de Investigații Științifice, Penale și Criminalistice, fac toate cercetările necesare pentru a găsi conducerea acestei organizații criminale implicată în aceste fapte.

BANI REPATRIAȚI

Reverol a explicat că banii furați pentru alte latitudini ar fi repatriați odată cu căderea Guvernului Președintelui Nicolas Maduro.

“Pentru fiecare bancnotă de 100 de bolivari plăteau între 0,80 cenți și 1,30 dolari”, a explicat, asigurând că acești bani “nu se vor întoarce în țară”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets