Deputata Yolanda Ferrer, aleasă membru în Comitetul Executiv al Uniunii Interparlamentare


În prim-plan, deputata Yolanda Ferrer – Cuba. Foto: Misiunea Cubei la Geneva. Parlament.

În prim-plan, deputata Yolanda Ferrer – Cuba. Foto: Misiunea Cubei la Geneva. Parlament.

Delegații recunosc rolul Insulei pe arena internațională și experiența vastă a candidatei cubaneze, Yolanda Ferrer.

Geneva. – Deputata cubaneză și membră a delegației Insulei caraibiene la a 135-a Adunare a Uniunii Interparlamentare (UIP), Yolanda Ferrer Gomez, a fost aleasă cu aclamații drept candidată a Grupului Geo-politic al Americii Latine și Caraibelor (GRULAC) pe locul corespunzător regiunii în Comitetul Executiv al acestei organizații care reprezintă parlamentele lumii.

Intensele dezbateri din care a rezultat această decizie au avut loc în sesiunile ordinare ale GRULAC efectuate la sfârșitul săptămânii, în ajunul celei mai importante reuniuni a Uniunii Interparlamentare.

Majoritatea delegațiilor prezente au recunoscut în intervențiile lor rolul desfășurat de Cuba pe arena internațională, precum și vasta experiență a candidatei în tratarea temelor care fac obiectul atenției UIP. Câțiva vorbitori s-au referit și la aportul GRULAC pe care-l va avea cu această nominalizare la respectarea parității de genuri între membrii Comitetului.

În cuvântul său adresat celor prezenți, parlamentara cubaneză s scos în evidență importanța muncii acestui organ pentru a reuși ca UIP să aibă un impact real în principalele problematici ale lumii actuale și a subliniat rolul care-i revine regiunii latinoamericane și caraibiene, ale cărei acțiuni în acest mediu parlamentar multilateral trebuie să aibă ca pilon de cea mai mare importanță păstrarea unității de acțiune în diversitatee și lupta pentru pace.

Ferrer a mulțumit pentru dovezile de susținere față de Parlaemntul cubanez exprimate cu această nominalizare și a subliniat angajamentul său ferm de a îndeplini cu cinste mandatul încredințat. ”Îmi asum cu toată responsabilitatea ca latinoamericană, cubaneză și femeie, această funcție în Comitetul Executiv”, a spus ea.

La 27 octombrie, se va încheia acest proces cu aprobarea, în sesiune plenară, a candidaturilor prezaentate de fiecare grup regional pentru posturile vacante în Comitetul Executiv al UIP.

sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets