DETALII ALE ÎNTÂLNIRII LUI FIDEL CU PAPA


papa_fidelVizita de curtoazie a Papei Francisc  la liderul Revoluției cubaneze Fidel Castro, 20 septembrie 2015.

Papa Francisc,  Șef al Statului Vatican, a făcut o vizită de curtoazie în orele prânzului liderului istoric al Revoluției cubaneze, Fidel Castro Ruz.

Sanctitatea Sa, care a început o vizită apostolică și istorică în țara noastră și care va dura până în ziua de 22, a susținut  o convorbire  amplă cu Fidel și au discutat  teme improtante de interes legate de cauza celor săraci,  apărarea păcii și a supraviețuirii speciei umane.

Fidel a avut cuvinte de  laudă  pentru Papa Francisc  pentru capacitatea sa de comunicare,  mesajele  publice de solidaritate în favoarea diferitelor pături sociale și  de angajare pentru binele  omenirii.

Papa Francisc și-a exprimat mulțumirile sale  Cubei pentru contribuția la pacea lumii și la  apărarea speciei umane într-o  lume saturată de ură și agresiuni. Papa Francisc, fidel conștiinței și convingerilor sale, luptă cu  cuvântul și expemplul său, pentru o omenire mai generoasă și dreaptă în care nici o națiune să nu sufere de șomaj, de lipsa alimentelor, a medicamentelor și educației.

Fidel a putut aprecia toată valoarea calităților ilustrului vizitator. Liderul revoluționar i-a dăruit Înaltului  Prelat un exemplar din prima ediție, din 1985, a cărții ”Fidel și Religia”, avându-l ca autor  pe ziaristul și scriitorul brazilian Frei Betto.

Întâlnirea s-a desfășurat într-o atmosferă destinsă, de respect și prietenie.  Marțea viitoare, Papa Francisc va începe un turneu  prin țara care a acumulat cel mai mult aur și bogății din lume. Poporul nostru va urmări cu demnitate și respect fiecare cuvânt care se va rosti acolo cu speranța că  omenirea încă mai are capacitatea să salveze pacea și supraviețuirea  speciei umane.

sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets