Dialogului Guvern-opoziție din Republica Dominicană i se va alătura Grupul Țărilor Prietene


rep_dominicanaSanto Domingo, 14 septembrie 2017

Președintele Republicii Dominicane, Danilo Medina, a spus că s-a convenit asupra unei Comisii a Țărilor Prietene pentru urmărirea dialogului dintre Guvernul venezuelean și opoziție, care va fi integrată de Mexic, Chile, Bolivia și Nicaragua, și probabil, alte două țări.

Acest lucru a fost spus la sfârșitul celei de-a doua reuniuni a dialogului dintre delegațiile Executivului Bolivarian și așa-numita Masă de Unitate a celor de dreapta (MUD), care se desfășoară de miercuri la sediul Ministerului de Externe al Republicii Dominicane, cu auspiciile președintelui dominican și însoțitorului internațional, Jose Luis Rordiguez Zapatero.

’’Putem spune că întâlnirea de ieri a fost bună, și cea de astăzi a fost și mai bună. Am avansat în definirea unei agende a marilor probleme din Venezuela’’, a spus Medina, care nu a vrut să dea mai multe detalii și le-a cerut jurnaliștilor să nu mai pună întrebări, pentru a nu împiedica desfășurarea negocierilor.

Dar a spus că următoarea reuniune va avea loc pe 27 septembrie în Republica Dominicană, cu câteva zile înainte de reuniunea Adunării la Națiunile Unite (ONU) și miniștrii de externe au angajamente la această întâlnire.

Delagația guvernului Bolivarian este formată din Primarul din Caracas, Jorge Rodriguez, Președinta Adunării Naționale Constituante, Delcy Rodriguez, și diplomatul venezuelean Roy Chaderton Matos.

În timp ce delegația opoziției în acest nou proces de dialog, este compusă din Julio Borges, Luis Florido, Timoteo Zambrano și Eudoro Gonzalez, însoțiți de fostul guvernator al statului Zulia, Manuel Rosales, și fostul rector al Consiliului Național Electoral, Vicente Diaz.

Scris de VTV
Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets