Din Jamaica, Guvernul Bolivarian își reafirmă dorința de a promova o diplomație a Păcii


Jamaica, 01 aprilie 2015 (MPPRE).

Din emblematica Piață Bolivar din Jamaica unde s-a adus omagiu Eliberatorului întregii Americi, ministra Puterii Populare pentru Relații Externe a Venezuelei, Delcy Rodríguez, a anunțat rezultatele agendei de lucru pe care a susținut-o după sosirea sa pe insula caraibiană.

Ministra de externe s-a întâlnit cu omologul său din Jamaica, Senator Arnold J. Nicholson, alături de care a evaluat aspectele legate de afacerile bilaterale și multilaterale pe care le au ambele state. Ulterior, s-a întâlnit cu prim-ministra, Portia Simpson-Miller, căreia i-a mulțumit în numele Poporului și Guvernului Bolivarian pentru sprijinul hotărât acordat Patriei lui Bolivar în cadrul ultimului Summit CELAC care a avut loc în Costa Rica.

De asemenea, a avut oocazia să se reunească cu Phillip Paulwell, ministrul științei, tehnologiei, energiei și mineritului din Jamaica pentru evaluarea acordurilor și convențiilor care au luat naștere din cadrul Petrocaraibe. A anunțat că, pentru următoarele zile din luna aprilie, o comisie tehnică din Jamaica va vizita Venezuela cu scopul de a verifica proiectele în derulare și cele care sunt planificate pentru viitor.

„Noi suntem aici ratificând dorința Guvernului Venezuelean, manifestând expresia voinței Poporului Venezuelean pentru a continua această diplomație a Păcii pentru tot continentul nostru”, a declarat ministra venezueleană.

A menționat că următorul Summit-ul al Petrocaraibe va avea loc pe insula antiliană cu ocazia comemorării în acest an al Bicentenarului Cartei din Jamaica și cei 10 ani de la înființarea Petrocaraibe.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets