Diplomaţia Bolivariană a Păcii primeşte vizita Comisiei Tehnice a ONU pentru a trata tema Guayanei Esequiba


comisie_tehnica-ONUCasa Amarilla Antonio José de Sucre, sediul Ministerului venezuelean pentru Relaţii Externe, a găzduit o reuniune între Ministra Relaţiilor Externe Delcy Rodríguez, Vice-preşedintele Jorge Arreaza, membri ai Comisiei Prezidenţiale pentru Frontiere şi Comisia Tehnică a Organizaţiei Naţiunilor Unite, întâlnire în cadrul căreia a fost abordată tema revendicării istorice a Venezuelei asupra teritoriului Esequibo.

Această reuniune este parte a iniţiativei Secretarului General al ONU, Ban Ki-moon şi a deciziei Guvernului venezuelean de a apăra Guayana Esequiba, respectând Dreptul Public Internaţional şi în deplin acord cu Acordul de la Geneva din 1966

La întâlnire a asistat şi Susana Malcorra, şefa Cabinetului Secretarului General al ONU, împreună cu alţi membri ai Comitetului.

De asemenea au mai participat vice-ministrul pentru America Latină şi Caraibe, Alexander Yánez, mediatorul Naţiunilor Unite, Roy Chaderton şi ambasadorul Samuel Moncada.

Diplomaţia Bolivariană a Păcii, împreună cu Delegaţia Tehnică a ONU, caută soluţionarea diferendului istoric cu Guyana prin mijlocirea unor mese tehnice de lucru.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets