Divina Pastora a coborât din partea cea mai înaltă a altarului pentru a fi cu poporul său


divina_pastoraCaracas, 14 ianuarie 2017 (Știri 24/RNV).

Imaginea fecioarei Divina Pastora a fost coborâtă din partea cea mai înaltă a altarului său din biserica din satul Santa Rosa, statul Lara, în partea central-vestică a țării, pentru a fi împreună cu poporul său, înainte de plecarea la procesiunea uriașă de pe 14 ianuarie.

Imaginea patroanei spirituale a celor din Lara, a fost coborâtă din nișa sa, situată în partea superioară a templului, și mutată pe culoarul central al bisericii, locul unde credincioșii o puteau vedea de aproape și puteau atinge tronul său.

Între cântece, rugăciuni și laude, adunarea venezueleană a desfășurat o procesiune uriasă de 7,5 kilometri cu fecioara Divina Pastora, de la biserica satului Santa Rosa până la catedrala Barquisimeto, unde s-a oficiat o masă de bun venit a fecioarei.

Imaginea fecioarei, care a plecat din satul său în zorii zilei, a traversat marile bulevarde Lara, Moran și Venezuela, pline de enoriași care o așteptau cu aplauze, artificii, cântece, rugăciuni și orații, și, de asemenea, cu admirație și recunoștință.

Procesiunea Divinei Pastora este cea mai mare manifestație religioasă din Venezuela, și una dintre cele mai mari din America Latină. Este vorba de un pelerinaj de mai mult de două milioane de persoane, care are loc pe fiecare dată de 14 ianuarie, de la biserica satului Santa Rosa până la catedrala statului Lara. Acest traseu, pe care trece fecioara pe umerii poporului său, începe în jurul prânzului și se termină seara devreme la Catedrala Barquisimeto.

Pelerinajul este însoțit de cântece, laude și rugăciuni din partea enoriașilor. Mulți îndeplinesc promisiunile îmbrăcați ca ciobanii și penitenții. Unii merg desculți, în timp ce alții merg în genunchi.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets