Dreapta a promovat din Parlament ignorarea puterilor publice


parlament_puteri_publiceMérida, 12 ianuarie 2016 (Agenţia Venezueleană de Ştiri).

În doar opt zile de la instalarea noii conduceri şi de la debutul perioadei legislative 2016, guvernarea de dreapta a Parlamentului din Venezuela (Adunarea Naţională – AN) a promovat violarea Regulamentului Interior şi cel al Dezbaterilor Parlamentului Naţional, ignorarea Tribunalului Suprem de Justiţie (TSJ), precum şi desconsiderarea celor două puteri ale Republicii, Executivă şi Cetăţenească.

Conform deputatului Partidului Socialist Unit din Venezuela (PSUV) din statul Mérida, Ramón Lobo, grupul de dreapta ce adună în coaliţie o mână de partide, promovează un ambient de lipsă de respect şi desconsiderare a puterilor, cu scopul de a genera imposibilitate de guvernare şi o eventuală intervenţie străină.

„Au ajuns în Parlament pentru a desconsidera cadrul legal. Noi (PSUV) chemăm forţele Revoluţionare la o mobilizare pertinentă pentru apărarea constituţionalităţii”, a subliniat Lobo, în interviul pentru Agenţia Venezueleană de Ştiri.

Deputatul de Mérida, ales prin sufragiul din 6 decembrie, a semnalat că prin intermediul campaniei de asediu şi război economic contra poporului, deputaţii de dreapta, sub conducere străină, fac dovada unui plan sistematic de lovitură parlamentară pentru a impune o schimbare forţată de Guvern în ţară, precum şi un regim supus intereselor imperialiste ale Statelor Unite.

Potrivit liderului socialist şi guvernator al statului Mérida, Alexis Ramírez, victoriile poporului se află în vizorul dreptei interne şi internaţionale.

Mai mult de 1.000.000 de locuinţe construite şi mai mult de 3.000.000 de pensionari din toată ţara, reprezintă o ţintă pierdută pentru dreapta capitalistă.

„Consideră că poporul este subversiv, că nu ar trebui să gestioneze resursele şi recunosc de convenienţă puterile”, a denunţat oficialul, săptămâna aceasta.

A semnalat că poziţionarea facţiunilor neo-liberale şi de dreapta în Parlament face parte dintr-o avansată strategie imperialistă.

Guvernatorul statului, primarii Bolivarieni şi conducerea socialista din Mérida, concordă în chemarea adresată maselor populare pentru a stânge rândurile şi a-şi uni forţele în contra-ofensiva Revoluţionară pentru constituţionalitate.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets