Dudamel şi Orchestra Simfonica de Tineret din Caracas încântă Manhattan Center din New York


orchNew York, 26 septembrie 2015 (Ministerul Puterii Populare pentru Relaţii Externe).

Directorul orchestrei venezuelene, Gustavo Dudamel, a dirijat un concert la Manhattan Center din New York cu ocazia celei de a 70-a aniversari a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Ministra Relaţiilor Externe Delcy Rodríguez a afirmat că programul intitulat Ansamblu de Orchestre venezuelene urmăreşte să aducă îmbunătăţiri condiţiilor de trai ale copiilor şi tinerilor care le alcătuiesc, „dar înainte de toate este un program destinat a-şi pune amprenta asupra sufletelor tineretului nostru”.

A subliniat că acest program social îi transformă   pe   tineri   în   ambasadori  ai păcii, care călătoresc prin lume purtând un mesaj de speranţă şi iubire din partea Venezuelei „şi care demonstrează adevăratele puteri creatoare ale poporului venezuelean, atât de atacat pe căile de comunicare transnaţională”.

Rodríguez a indicat faptul că acest concert este un dar pe care Republica Bolivariană îl face Națiunilor Unite, „este expresia voinţei poporului din Venezuela, a Guvernului său, şi a Revoluţiei Bolivariene de a expune lumii calităţile poporului nostru şi ale tineretului său”.

A subliniat că mai mult de 1300 de orchestre şi peste 1100 de coruri de copii şi preşcolari care există în ţară sunt elemente de referinţă în lume şi, în plus, au avut impact asupra  a mai mult de 40 de naţiuni ce astăzi urmează exemplul acestui extraordinar program social care există în Venezuela.

Ministra Relaţiilor Externe Delcy Rodríguez

Ministra Relaţiilor Externe Delcy Rodríguez

„Noi, cu modestia poporului din Venezuela, poporul lui Bolivar, al eliberatorilor noştri şi al Comandantului Etern Hugo Chávez, dorim să vă aducem dumneavoastră  dovada măreției unui popor care trăieşte în demnitate şi în spiritul diplomaţiei bolivariene a păcii”.

Delcy Rodríguez a amintit că maestrul Gustavo Dudamel s-a format din copilărie în Ansamblul de Orchestre Simón Bolívar, iar astăzi este o referinţă la nivel mondial pentru talentul său.

La concert au asistat circa 1000 de persoane, care s-au delectat cu punerea în scenă a celor 168 de muzicieni din componența Orchestrei de Tineret din Caracas.

Scopul acestui eveniment a fost diseminarea culturii şi valorilor venezuelene şi, în aceeaşi măsură, dovada incluziunii sociale, în materie de muzică, pe care o derulează Guvernul Bolivarian prin preşedintele proletar, Nicolás Maduro.

Duminică, Orchestra de Tineret din Caracas a oferit un alt concert pentru pace şi speranţă în cartierul Bronx, din New York, sub conducerea maestrului venezuelean Dietrich Paredes.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets