E.S. Schweisgut: O Uniune Europeană puternică înseamnă un partener puternic pentru China


9mai20179 mai 2017 by Dan Tomozei
O Uniune Europeană puternică înseamnă un partener puternic pentru China. Aceasta înseamnă susţinerea unui dialog strategic care să ne ajute să avansăm în cadrul relaţiilor, a declarat marţi Ambasadorul Uniunii Europene în China, E.S. Hans Dietmar Schweisgut, cu ocazia Zilei Uniunii Europene.

“Atât China, cât şi Uniunea Europeană, sunt foarte mândre de propriile realizări. Suntem de asemenea mândri şi foarte mulţumiţi cu relaţiile bilaterale existente între Uniunea Europeană şi China. Am construit în ultimele decade un parteneriat strategic comprehensiv care se bazează pe încredere, respect şi cooperare”, a declarat E.S. Hans Dietmar Schweisgut, în cadrul mesajului prezentat la recepţia oferită cu ocazia Zilei Uniunii Europene, eveniment onorat cu prezenţa de Wang Chao, vice-ministru de Externe al R.P. Chineze şi de reprezentanţii diplomatici acreditaţi la Beijing.

Ambasadorul Schweisgut a arătat că este foarte important fie atinsă prosperitatea, însă de asemenea sunt importate pacea şi stabilitatea. În acest context, domnia sa a arătat că, în perioada imediat următoare, va avea loc Summitul UE-China. „Va fi în mod particular unul important pentru ambele părţi, nu doar ca umare a contextului internaţional, dar şi pentru că va fi un summit al echilibrului, în care vor fi abordate, alături de temele economice şi de investiţii, şi probleme legate de securitate, guvernarea globală şi schimbările climatice” şi „îmbunătăţirea schimburilor interumane, care reprezintă nucleul construcţiei relaţiilor noastre de prietenie”.

Reprezentatul UE a mai arătat că anul acesta sunt celebraţi 60 de ani de la fondarea Uniunii, „o bună ocazie pentru a sărbătorii şi pentru a fi mândri cu propriile realizări. Ziua de azi nu este doar o zi de sărbătoare pentru intituţiile europene, ci este de asemenea a doua Zi Naţională pentru toate statele membre”.

9mai2017_1În cadrul recepţiei tradiţionale dedicate Zilei Uniunii Europene, reprezentanţele diplomatice ale celor 28 de ţări membre acreditate în China au pregătit un “festival” de promovare a produselor tradiţionale, România bucurându-se de un deosebit succes în rândul participanţilor graţie vinului, micilor şi sarmalelor oferite.

Tot azi, Delegaţia UE în China a lansat o nouă campanie #ExperienceEurope, derulată prin Weibo şi WeChat, care urmăreşte promovare istoriei, politicilor, valorilor, economiei, culturii şi stilului de viaţă din UE şi din cele 28 de state membre.

9mai2017_2

sursa: dan tomozei

Latest Tweets