ELEVII ROMÂNI ADUC OMAGIUL LOR LA ANIVERSAREA NAȘTERII LUI JOSE MARTI


ROMÂNIA, 27 ianuarie 2017

O convorbire animată cu elevii claselor de spaniolă de la Școala gimnazială nr. 56 din București a susținut Ambasadoarea Nieves Iliana Hernandez Portales, despre actualitatea gândirii martiene și semnificația lui în istoria Cubei, la a 164 aniversare a nașterii Eroului Național.

Diplomata a mulțumit conducerii școlii și profesorilor pentru orgqanizarea și sprijinul dat la realizarea concursului cu tema ”Copiii în opera lui Jose Marti” având ca suport povestirea ”Bebe și Don Pomposo”, ca parte din omagierea Eroului Național al Cubei, concurs la care au fost premiati 7 elevi.

La întâlnire, elevii Școlii 56, odinioară purtând numele de Jose Marti, au formulat întrebări despre actualitatea și istoria țării noastre, ca dovadă a interesului pe care-l trezește Cuba în preocupările lor.

La actul de omagiere a participat Mugur-Cristian Toader și Dan Cristian Popescu, Primarul și respectiv Vice-primarul Sectorului 2, pe raza căruia se află școala și monumentul Apostolului.
De asemenea, au participat Enache Renato, Directorul școlii, Ion Hotinceanu, Președinte de Onoare al Consiliului Național al Asociațiilor de Prietenie cu Cuba.

EmbaCuba Rumania

Latest Tweets