Engage Cuba anunță prezentarea proiectului de lege contra blocadei în Congresul S.U.A.


congusa20 martie 2017

Coaliția Engage Cuba a anunțat astăzi că senatorul american Jerry Moran va introduce un proiect de lege în Congresul SUA pentru ridicarea eficace a blocadei economice, comerciale și financiare impusă de Washington Insulei.

Propunerea, prezentată de legislatorul republican de Kansas la finele lunii trecute și botezată Legea de Comerț cu Cuba, ar permite sectorului privat american să facă liber comerț cu națiunea antiliană.
Proiectul lui Mo
ran ar anula reglementările care prejudiciază economia Kansas-ului și poporul cubanez, a considerat James Williams, președintele Engage Cuba, o organizație care promovează terminarea asediului în vigoare contra țării caraibiene de peste jumătate de secol.

După cele spuse de Williams, ca principal exportator american de bunuri agricole și cel mai mare producător de grâu din țară, deschiderea schimburilor cu Cuba ar permite agro-industriei din Kansas să crească semnificativ vânzările pe o piață vecină.

Într-un comunicat, Engage Cuba a amintit că dacă Administrația lui Barack Obama (2009-2017) a emis un grup de schimbări pentru a modera restricțiile de călătorie și comerțul, blocada continuă să fie în vigoare printr-o serie de normative.

Legea de Comerț cu Cuba ar deroga sau ar modifica legislația care compune blocada, ca Legea de Asistență Externă din 1961, Legea pentru Democrație Cubaneză din 1992, și reforma sancțiunilor de schimburi de bunuri și export din anul 2000, a precizat coaliția.

După 55 de ani de eșecuri, este momentul unei schimbări, aplaudăm pe senatorul Moran pentru preluarea inițiativei pentru a asigura că afacerile și agricultorii din Kansas să poată concura pe piețele cubaneze emergente, a susținut Williams.

La rândul său, senatorul a afirmat că Insula este la 90 de mile de frontiera americană, prin urmare este o destinație firească pentru mărfurile din țara sa.

Este un moment în care avem nevoie mai mult ca oricând de mai multe piețe, suspendarea embargoului (blocadei) și deschiderea Cubei pentru produsele agricole americane ar ajuta la creșterea exporturilor, la crearea de noi locuri de muncă și la creșterea economiei, a spus Moran.

El a susținut că în timp ce barierele comerciale unilaterale impuse de Washington împiedică comerțul agricultorilor și crescătorilor de vite, vânzătorii din Canada, Franța, China și alte țări pot face afaceri cu cea mai mare insulă din Antile.

Această lege caută pur și simplu să amendeze legile din propria noastră țară pentru ca americanii să poată opera în aceleași condiții cu restul lumii, a explicat el.

În același timp, Engage Cuba a amintit că la 19 septembrie 2016 a lansat Consiliul Statal din Kansas, unul din cele 16 care compun până acum coaliția.

sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets