Este elogiată atenția copiilor în Cuba


child-protectionHavana – 27 mai 2014 Prensa Latina.

Progresele deosebite făcute de Cuba în domeniul protecției copiilor și adolescenților au fost elogiate la inaugurarea celei de-a II-a Conferințe Internaționale de Protecție a Copilăriei.

În declarațiile date presei, reprezentanta adjunctă a UNICEF în Cuba, Begonia Arellano, a afirmar că reprezentanța sa menține de două deceni o strânsă relație de lucru cu autoritățile Insulei, ceea ce facilitează munca acestui organism al Națiunilor Unite.

Ea a spus că Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a inițiat anul acesta un program de țară cu guvernul cubanez care se extinde până în 2018 pentru implementarea de acțiuni îndomeniul educației, sănătății, protecției, participării și promovării drepturilor copilului.

Această conferință organizată de Ministerul de Interne sub auspiciile UNICEF este rezultatul acestei colaborări, mulțumind în același timp pentru inițiativa cubaneză de a convoca la reflecție asupra progreselor, provocărilor și oportunităților regiunii în acest domeniu.

La manifestare exeperții cubanezi au explicat sistemul de protecție a copilului și adolescentului implementat în Insulă, precum și grija de care se bucură aceste grupuri de vârstă în structura legală a țării, printre alte aspecte.

Protecția și dezvoltarea integrală și deplină a fetițelor, băieților și adolescenților este o temă centrală în desfășurarea politicilor sociale și un centru de atenție al sistemului legal, au afirmat specialiștii.

Idais Borges, șefa Direcției pentru Minori din Ministerul de Interne, a afirmat că situația privilegiată a copiilor în Cuba este posibilă grație faptului că există voința politică pentru aplicarea în practică a legislației în materie de protecție socială.

Borges a explicaat că sistemul educativ universal și gratuit, care cuprinde centre pentru îngrijirea specializată a copiilor și adolescenților care au comis fapte pe care Legea le califică drept delicte, cu scopul de a-i reinserta social pe deplin.

La Hotelul Palco din Havana, sediul evenimentului, peste 100 de delegați și invitați din circa 20 de țări au făcut un schimb de experiență și au concertat strategii pentru protecția copiilor și adolescenților din regiune.

Au fost prezentate referate, ateliere și intervenții speciale care au îmbogățit dezbaterile în plenul reuniunii care se încheie joia viitoare.

sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets