ESTE PREMIAT IN CUBA CEL MAI NOU VACCIN CONTRA CANCERULUI DE PLAMÂN


vaccincancerlaplamaniUn vaccin contra cancerului de plamân  cu celule mari a câștigat unul dintre Premiile Naționale pentru rezultatele  cecetării științifice în 2013, selectat  în această capitală de comunitatea științifică cubaneză.

VAXIRA anti-idiotipică, apărut pe baza creării unui anticorp secundar contra altuia, a primit aprobarea unanimă a academicienilor cubanezi  participanți la Plenul Academiei de Științe a Cubei (ACC), care  a avut o sesiune sâmbătă la teatrul ”Manuel Sanguily” a Facultății de Filozofie și Istorie a Universității Havana.

Experți ai Centrului de Imunologie Moleculară (CIM) sunt principalii autori ai medicamentului pentru a încerca  contracararea efectelor tumorilor maligne de acest  fel, care constituie principala cauză a deceselor  în Cuba și în lume, conform comunicatului dat  de această reuniune.

Agustin Lage Davila, director al CIM, a spus  că deja  are registrul dat de Centrul pentru Controul de Stat al Medicamentelor, Aparaturii și Dispozitivelor Medicale, și chiar este primul de acest tip în lume care se pne la dispoziția pacieților pentru a le crește speranța de supraviețuire.

Plenul instituției este cel mai înalt organ de conducere și componenții acestuia au selectat,  după o riguroasă dezbatere de înaltă rigoare științifică, 87 de  rezultate care vor fi premiate în curând, a anunțat Ismael Clark Arxer, președintele Academiei de Științe.

Deliberările cuprind  o analiză a continuității muncii în sprijinul implementării Directivelor de Politică Economică și Socială ale Partidului și Revoluției.

Într-o intervenție specială, Marcelo Sanchez  Orondo,  membru corespondent al Acadmeiei, și  episcop cancelar al  Academiei Pontificale de Științe a Vaticanului, a afirmat că sunt fundamentale ideile despre știință ale liderului istoric al Revoluției, Fidel Castro, pentru prezentul și viitorul societății. (Stire preluată de la Radio Cadena Agramonte).

Latest Tweets