ETECSA DENUNȚĂ FOLOSIREA DE CĂTRE STATELE UNITE, A TELECOMUNICAȚIILOR ÎN SCOPURI ILICITE CONTRA CUBEI


ETECSA_logoCuba, 9 aprilie 2014. Întreprinderea cubaneză de telecomunicații ETECSA a denunțat astăzi într-o conferință de presă, folosirea platformei de servicii de telecomunicații în scopuri ilicite contra Cubei.

Daniel Ramos Fernandez, șef de operațiuni și siguranță a ETECSA a reiterat  mediilor prezente la Centrul Internațional de Presă, că Statele Unite au creat în secret  un Twitter cubanez care a provocat instabilitate în telecomunicațiile din Insulă. Ramos a subliniat că în anul 2009  a fost detectată trimiterea  de mesaje masive în forma de spam profitând de celebrarea ”Cooncertului pentru Pace”. Într-un interval de 5 sau 6 zile au fost detectate 300 000 de mesaje de acest tip.

Acest serviciu ilegal a provocat congestionarea rețelelor ETECSA și a afectat calitatea serviciului pentru că acestea nu  sunt configurate pentru acesta, a denunțat  directorul ETECSA. El a ami adăugat că Zunzuneo nu este singura platformă care a operat  astfel și  se pot menționa și altele:  Piramideo, Martinoticias și Diario de Cuba care continuă să fie active.

ETECSA condamnă folosirea ilegală a bazei de date fără consimțământul său și reiterează că acest tip de operațiuni nu va afecta în nici un fel planul de dezvoltare pe care-l are întreprinderea pentru a amplifica accesul la Internet a întregii populații în pofida blocadei americane.

La rândul său, Carlos del Porto Blanco, specialist superior al MICOM, a spus că baza de date a ETECSA a fost obținută ilegal.

Del Porto a subliniat că au fost create profile ilegale a celor 500 000 de  beneficiari care sunt cuprinși în baza de date, pe segmente de vârstă, sex, stare civilă, afiliere politică și altele.  Prin urmare, au fost violate reglementările internaționale care interzic folosirea de mesaje spam și altele  legate de intimitate informației, a adăugat specialistul MICOM. În total au fost violate 11 reglementări ale UIT cu acest caz.

În răspunsul la întrebările presei, șeful de operații și siguranță a ETECSA a răspuns: ”Există mecanisme comerciale cu operatorii noștri prin care denunțăm folosirea mesajerlor spam contra rețelelor noastre. Suntem o întreprindere și ne conducem după contractele comerciale.  Oiectivele noastre pentru acest an sunt acelea de a  lărgi accesul  la Internet pentru toată populația.  Nu acesta era  cel al Zunzuneo, scoul lui  era să atace rețelele cubaneze.” (Cubaminrex)

Latest Tweets