Eulogio del Pino : ”Producția noastră este în continuă creștere în Fâșia Petrolieră Orinoco”


petrolÎn contextul vizitei realizate de delegația Ministerului Puterii Populare pentru Petrol împreună cu președintele Companiei de Stat Petroleos de Venezuela, S.A. (PDVSA), Eulogio del Pino, în platforma Fâșiei Petroliere a Orinoco (FPO) Hugo Chavez, în zona Diviziei Junin, în sudul statului Anzoategui, cel din urmă a oferit un interviu exclusiv în care a anunțat că producția în zonă este în continuă creștere.

În acest sens, a anunțat că va realiza vizite în principalele zone de producție ale PDVSA, o dată sau de două ori pe săptămână. ”Ideea este că trebuie să arătăm care este adevărata situație a producției pe care o are PDVSA și să dezmințim, cu rezultate, tot ceea ce se spune în presa străină despre producția noastră, cum că ar exista o situație critică și chiar scăderi în producție pe care numai ei le văd”, a asigurat oficialul.

De asemenea, Ministrul Petrolului a afirmat că pe parcursul vizitei sale la Divizia Junin, a constantat că unul dintre motivele pentru care se menține creșterea sustenabilă a producției în Fâșie este pentru că în acest moment industria contează pe o mare cantitate de echipamente proprii.

”Din fericire, odată cu decizia pe care am luat-o în 2008-2009, moment similar al celui de acum cu privire la prețurile petrolului, dar mai scurtă ca și timp, am decis să achiziționăm o mare cantitate de echipamente”, a amintit acesta.

del_pinoPDVSA a achiziționat în perioada 2008-2009 un număr total de 120 de bormașini industriale și linii de servicii fundamentale pentru perforare. Astăzi, zona Junin are 20 de bormașini industriale, dintre care 16 sunt ale PDVSA. ”Am vizitat două dintre acestea și am putut vorbi cu muncitorii pentru a asculta părerile lor și am observat bucuria acestora de a opera propriile bormașini, nu ale terților care să decidă pentru noi. Unul dintre cele mai mari secrete pentru care am putut continua planul nostru de forare, de conectare a puțurilor, de a conecta un estimativ de peste 50 de puțuri lunare în FPO este marea cantitate de echipamente proprii”, a comentat Del Pino.

Companii care au încredere în Venezuela

Proiectele de parteneriat pe care le gestionează PDVSA au permis progresul și sustenabilitatea producției. ”În ciuda faptului că unele companii contractante au decis, unilateral, să arunce la gunoi 100 de ani de lucru în țară și au optat să reducă echipamentele și să rămână în zone unde aveau false interese, am reușit să înlocuim spațiul pe care aceste companii îl ocupau, cu echipamente proprii. Avem companii partenere care ne-au ajutat să realizăm aceste acțiuni împreună, sunt multe companii care s-au retras și acum doresc să se întoarcă, dar din păcate au fost înlocuite cu altele”, a declarat președintele PDVSA.

În această ordine de idei, a menționat convențiile semnate cu ROSNEFT, companie petrolieră rusă, alături de care Venezuela a creat compania mixtă de bormașini industriale ROSVEN. Acesteia se alătură o altă companie mixtă VENCANA, un parteneriat al țării noastre cu o companie privată canadiană, pentru forare și Servicios Alex, altă companie mixtă cu o companie națională.

Ministrul Petrolului a anunțat că se lucrează a dezvoltarea unui plan referitor la conversia datoriilor comerciale în datorii financiare, la care s-au alăturat importante companii de bormașini industriale și servicii.

”Schimbăm o datorie comercială pentru o datorie financiară, ceea ce le permite acestora să obțină bani, dar și să aibă în același timp instrumente de performanță economică pentru a gestiona situația prețurilor mici.

Parteneriatele pe care le oferim și în cadrul cărora lucrăm cu toate companiile care sunt sigure de faptul că Venezuela este țara cu cele mai mari rezerve de petrol din lume, sunt un tip de parteneriat care le permite să continue să muncească în extracție, în timp ce în alte țări companiile paralizează în câmpul de lucru, iar muncitorii ies în stradă”, a afirmat oficialul.

”Costurile producției în Venezuela sunt extraordinar de competitive. Este necesar să luăm în considerare totul, și dacă există ceva pe piața petrolieră cu, care suntem obișnuiți este această tranziție de la prețuri joase la prețuri ridicate, dar în Venezuela se dorește să i se dea un ton politic și trăiesc legați de falimentul Industriei Petroliere”, a declarat Del Pino.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets