Europarlamentarul face apel către Almagro să nu mai fie „pompier piroman” cu Venezuela


europarlamCaracas, 30 ianuarie 2017 (Correo del Orinoco)

Secretarul General al Organizației Statelor Americane (OSA), Luis Almagro, a numit procesul de dialog din Venezuela ca fiind „negativ” deoarece „nu poate exista atunci când cei care te apără sunt închiși pentru ideile lor” și a adăugat faptul că „Lipsa dialogului este semnalul clar al eșecului democratic (…) noi credem că dialogul trebuie să fie la un nivel înalt”, a adăugat.

În intervenția sa în timpul reuniunii Delegației de la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană, desfășurată miercuri 25 ianuarie, Almagro a profitat de ocazie pentru a face referire la situația din Venezuela, după ce s-a pronunțat cu privire la noile politici migratorii anunțate de noul președinte SUA, Donald Trump, lucru care i-a adus mai multe critici din partea parlamentarilor de stânga, printre aceștia fiind și europarlamentarul spaniol de la UI, Javier Couso.

După ce i-a aruncat în față lipsa unor probleme importante în discursul său, cum ar fi „eșecurile democratice trecute și prezente” în Paraguay, Honduras sau Brazilia, precum și asasinarea jurnaliștilor sau „impunitatea aproape totală din Mexic”, europarlamentarul l-a acuzat pe Almagro pentru atitudinea lui. „Ceea ce am văzut este obsesia acestuia cu Venezuela, lucru care l-a transformat într-un secretar general de partea partidului, și care nu ajută cu nimic. Pare a fi mai mult un pompier piroman”, a declarat Couso.

Couso i-a răspuns, de asemenea, lui Almagro, că „nu ajută cu nimic faptul că îi scrie o scrisoare președintelui, în care îl numește mincinos, trădător sau „dictatorial” sau publicarea „a mai mult de 300 de mesaje pe twitter care favorizează opoziția”, și i-a reamintit faptul că „19 State” au cerut „să se desfășoare și să se respecte instituțiile și regulile organizației Statelor Americane de către Secretarul General (…) Adică, au pus la îndoială aceste excese”, a spus acesta.

În cele din urmă, europarlamentarul UI i-a recomandat secretarului OSA să „însoțească Unasur” în misiunea de dialog și, mai presus de toate, să încerce să „convingă opoziția” și a adăugat că „Deținuții care comit infracțiuni, care creează vacarm și apelează la vărsarea de sânge, cum ar fi unii pe care i-ați calificat ca fiind prizonieri politici, eu mai degrabă îi numesc politicieni prizonieri: delincvenți care folosesc terorismul de stradă”, a concluzionat.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets