Evo Morales cheamă mişcările sociale latino-americane la apărarea Revoluţiei Bolivariene


maduro_evo_moralesBolivia, 23 ianuarie 2016 (Ministerul Puterii Populare pentru Relaţii Externe).

Preşedintele Boliviei, Evo Morales, a convocat sâmbătă toate mişcările sociale latino-americane să-şi asume sarcina de a apăra Revoluţia Bolivariană a Venezuelei.

Într-o reuniune cu diversele mişcări sociale ale naţiunii sud-americane, preşedintele a declarat că mişcările sociale nu pot ¨permite ca dreapta să revină în America de Sud. Dacă suntem mişcări sociale, avem obligaţia să o combatem, să ne organizăm şi să dăm dovadă de o mai mare unitate¨.

Din capitala La Paz, Morales a semnalat importanţa apărării proceselor revoluţionare care se desfăşoară în Venezuela, Ecuador şi Brazilia, deoarece politicile lor vizează apărarea, respectul şi garantarea drepturilor sociale ale popoarelor din Patria Mare.

A declarat că mişcările sociale din ţara sa nu trebuie să uite solidaritatea de care Guvernele progresiste au dat dovadă faţă de Bolivia. De aceea – a spus- ¨nu putem să abandonăm pe Lula (Da Silva), pe Dilma (Rousseff), nici pe (Rafael) Correa, şi cu atât mai puţin pe (Nicolás) Maduro, avem obligaţia să îi apărăm pe liderii noştri anti-imperialişti¨.

¨Lupta va continua (…) chiar dacă vor exista diferiţi preşedinţi în America Latină, atâta timp cât există imperiul şi capitalismul, lupta continuă, chiar dacă avem mulţi preşedinţi anti-imperialişti avem această obligaţie, iar mişcările sociale trebuie să dea dovadă de consistenţă¨.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets