Executivul aprobă 86 milioane de bolivari pentru instalarea Internetului gratuit în școlile și piețele din Venezuela


internet

7 mai 2014 (Correo del Orinoco)

În cadrul Proiectului Wifi para Tod@s, impulsionat de Guvernul Național, marțea trecută președintele Republicii, Nicolás Maduro, a aprobat 86 milioane de bolivari (aproximativ 13 milioane de dolari) pentru instalarea Internetului wireless, gratuit, în centrele de educație și în piețele publice din toată țara, în scopul de a garanta elevilor accesul la Tehnologia Informației și Comunicării.

Președintele a informat că se va instala Internet WiFi în 319 campusuri universitare, 746 licee și 65 piețe de pe teritoriul țării. Șeful Statului a informat, de asemenea, că lunea trecută a aprobat 548 milioane de bolivari (aproximativ 86 milioane de dolari) pentru lărgirea platformei fizice a rețelei naționale de Infocentre (centre publice de acces gratuit la internet), în scopul de a se reuși, astfel, ”acoperirea a 293 municipii din cele 335 ale țării, ceea ce reprezintă o acoperire în proporție de 87% pentru populație prin intermediul Infocentrelor”.

Până în prezent, un total de 823 de centre din învățământul mediu și universitar, în afară de 17 piețe din toate regiunile, s-au integrat în serviciul Wifi, inițiat la 25 noiembrie, când a fost instalat în Liceul Francisco Fajardo din Caracas

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets